Veszélyesek a hordható okoseszközök III.

rooted-androidA Samsung Galaxy Gear 2-t úgy tervezték, hogy nagy zajjal figyelmeztesse a közelben tartózkodó embereket, amikor fényképet készítenek vele. Juan Andres Guerrero, a Kaspersky Lab kutatója az eszköz szoftverének tüzetesebb tanulmányozása során felfedezte, hogy a Galaxy Gear 2 rootolása után a Samsung nyilvánosan elérhető, ODIN nevű szoftver eszközével lehetséges úgy beállítani az eszközt, hogy beépített kamerája hangos figyelmeztetés nélkül, csendben készítsen fényképeket. Ez nyilvánvalóan megnyitja a kaput olyan tevékenységekhez, amelyek során a Galaxy Gear 2-vel megsérthető mások magánszférája.

A kamera elcsendesítése nem az egyetlen módja annak, hogy az okosórát kémeszközként használják. A Galaxy Gear 2-höz készült app-ok a Samsung által készített speciális app, a Gear Manager segítségével, okostelefonról jutnak el az eszközre. Juan felfedezte, hogy amikor egy app-ot telepítenek az okosórára, annak operációs rendszere az eszköz kijelzőjén nem jelenít meg erről értesítést. Ez nyilvánvalóan lehetővé teszi, hogy a célzott támadások során észrevétlenül lehessen app-okat telepíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem mind felhő, ami pára: jön az EuroCloud Day

hét szept 22 , 2014
Az EuroCloud Magyarország Egyesület szeptember 23-án, a Kempinski Hotelben rendezi az EuroCloud Day elnevezésű Konferenciát. Az egész napos programsorozat célja, hogy kiemelje a Cloud computing-ot a számítástechnika és a technológia értelmezési tartományából és ezáltal gazdasági, kormányzati és fogyasztói aspektusba is helyezze azt — áll a szervezők közleményében. A rendezvény fő […]
felhő

Friss, ropogós