Veszélyes idegenre bízni a földhivatali ügyintézést

iratokA földhivatali ügyintézés idegenekre bízása jelentős kockázattal jár – hívja fel a figyelmet Budapest Főváros Kormányhivatalának Földhivatala annak kapcsán, hogy tudomásukra jutott: bizonyos vállalkozók országos földhivatali ügyintézést ígérve, hiteles tulajdoni lapot és térképmásolatot is kínálnak tetemes, majd kétszeres többletköltség ellenében, a megrendelést követő néhány munkanapos teljesítéssel. A több napos késedelem is kockázatot jelent – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyben rámutattak: hiteles, biztonsági elemekkel ellátott tulajdonilap-másolatot, térképmásolatot kizárólag a földhivatalok és a kormányablakok szolgáltatnak.

Mint írták, az őszi hónapok közeledtével, ahogy az ingatlanpiac folyamatosan élénkül, egyre többször lehet találkozni a fent említett hirdetésekkel. Budapesten a kerületi földhivatalok a hét minden munkanapján nyitva tartanak, ügyfeleink jellemzően továbbra is tíz percen belül munkatársunknál intézhetik ügyeiket. A kormányablakokban ingyenes ügyfélkapus regisztrációt követően az online-rendszer az érdeklődőnek saját számítógépéről, közvetlen hozzáférhetőséget biztosít a földhivatali adatokhoz. Így a nap 24 órájában, e-hiteles vagy nem hiteles tulajdoni lap, térképmásolat kérdezhető le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

CAD: piacon a Creo 3.0

ked szept 2 , 2014
A PTC Inc. elkezdte a Unite technológiával felvértezett Creo 3.0 forgalmazását. A Unite technológia lehetővé teszi, hogy különböző eredetű CAD formátomok közvetlenül felhasználhatók legyenek a PTC Creo Parametric, Creo Direct, Creo Simulate és Creo Options Modeler alkalmazásokban. Ennek eredményeképp ez a verzió hatalmas előrelépést jelent, amikor különböző CAD rendszereket egységesítenek […]

És még ez is...