Veszélyes a főnök? Itt a megoldás VI.

shoppingxEgy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek it-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. A védekezésben a téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet néhány tanáccsal segíti az arra rászorulókat.

6. Válasszuk az igényeinknek legjobban megfelelő megoldást!
Ha úgy döntünk, igénybe vesszük egy szoftver segítségét a feladathoz, akkor a fent felsorolt pontok mellett egyéb igényeinket is célszerű áttekinteni, hogy ezeknek megfelelő megoldást választhassunk. Az alapfunkciók, azaz a kiemelt hozzáférések monitorozása mellett érdemes arra is figyelni, hogy a választott eszköz az összes kulcselemet egyszerre ellenőrizze az infrastruktúránkban, illetve képes legyen a fájlok integritását és változásait is monitorozni az érzékeny területeken. Ha vállalatunknak eleget kell tennie valamilyen megfelelőségi vagy biztonsági előírásoknak, akkor fejlett auditálási képességekre is szükség lehet. Ahol már működik valamilyen SIEM (biztonsági információ- és eseménykezelő) megoldás, ott érdemes azzal integrálható terméket választani a privilegizált felhasználók ellenőrzésére az egyszerűbb használat és jobb átláthatóság érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Møystad: tudd, hogy ki a király!

ked jan 6 , 2015
A végfelhasználót soha sem érdekli, hogy a rendszer, amit használ az IFS-e, esetleg SAP, Maximo, Oracle, vagy bármi más. A végfelhasználónak csak az számít, hogy azzal az alkalmazással, szolgáltatással amelyet használ milyen tapasztalatokat szerez – írja cége, az IFS blogjában Knut Møystad, a svéd társaság olaj- és gázipari megoldásokért felelős […]