Veszélyes a főnök? Itt a megoldás III.

superuserEgy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek it-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. A védekezésben a téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet néhány tanáccsal segíti az arra rászorulókat.

3. Korlátozzuk, ki mit ér el!
A kiemelt felhasználók számos vállalatnál teljes hozzáférést kapnak minden adminisztrátori jogosultsághoz, azonban sok esetben nem szükséges az adott munkakörhöz a mindenre kiterjedő „super user” engedély. Ezeket a jogköröket célszerű felülvizsgálni, és csak az adott tevékenységhez szükséges jogosultságokat biztosítani az adott munkatársaknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Felelni fog tettéért a rosszhiszemű megtaláló

szo jan 3 , 2015
Megtalálta, majd ellopta a buszon talált mobiltelefont a magát a szerencse fiának tartó férfi, szerencsére győzött az igazság, a rossz elnyeri méltó büntetését. Az eset szimplán indult: T. Miklós 39 éves komlói lakos 2014. augusztus 19-én kora reggel egy távolsági autóbuszon utazva egy buszon felejtett mobiltelefont talált, azt előre megfontolt […]
bilincs

És még ez is...