Veszélyben az 55 év felettiek

oregemberelA Kaspersky Lab legújabb kutatása az 55 év felettiek online biztonságát vizsgálta. A kutatás szerint a korcsoport a legtöbb esetben nem viselkedik biztonságosan és gyakran válnak csalás áldozataivá. Ez a korcsoport nagyobb valószínűséggel telepít biztonsági szoftvert számítógépeire, kevésbé valószínű, hogy megvédik mobilkészülékeiket is, valamint kevésbé tudatosan interneteznek. Például a közösségi oldalakon és böngészőjükben kevésbé erős biztonsági beállításokat használnak a többi korcsoporthoz képest. Továbbá nem valószínű, hogy igénybe veszik készülékeik beépített biztonsági funkcióit.

A kiberügyekben való jártasság hiánya felkészületlenné teszi az 55 év felettieket az online világ veszélyeivel szemben. Ennek eredményeképpen ez a generáció gyakrabban válik a kiberbűnözők áldozatává. A jelentés szerint az internet felhasználók húsz százalékának van idősebb rokona, akinek már volt dolga rosszindulatú szoftverrel, és 14 százaléknak van idősebb rokona, akit már becsaptak kamu online nyereményjátékokkal. Továbbá 13 százaléknak van idősebb rokona, aki túl sok személyes adatot osztott meg magáról az interneten, és 12 százaléknak van idősebb rokona, aki online átverés áldozata lett, sértő tartalmakat látott, vagy veszélyes idegenekkel kommunikált az interneten.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A részvétel is fontos: magyar startupok a tel-avivi innovációs fesztiválon

hét okt 3 , 2016
Konkrét eredmény nélkül vett részt több magyar startup is a tel-avivi DLD innovációs fesztiválon, ahol azért számos potenciális befektetővel és üzleti partnerrel ismerkedhettek meg a Szilícium-völgy utáni legnagyobb startup-központban. Az egyik magyar résztvevő, az automata fotóválogatót fejlesztő Picturesque képviselője az MTI-nek elmondta, csaknem hatszázezer dolláros indulótőkével kezdett a startup, és […]