Végveszélyben a szolgáltatási központok

HajnalPeterA már ma is több mint harmincezer főt foglalkoztató, és évi 400 milliárd forintnyi árbevételt termelő, és a befizetett munkáltatói és munkavállalói adók és járulékok révén 85 milliárd forintnyi költségvetési bevételt generáló szolgáltatóközpontok (Shared Service Center – SSC) ágazata egyike lehet a magyar gazdaság kitörési pontjainak. Az idén várhatóan 16 százalékos növekedést felmutató szegmens azonban ösztönző kormányzati lépések nélkül komoly növekedési akadályokkal szembesülhet.

„Látszólag minden adott ahhoz, hogy a nemzetközi nagyvállalatok hazai SSC tevékenysége a következő években a magyar gazdaság egyik sikertörténete lehessen – jelentette ki Hajnal Péter, a BDO Magyarország könyvelési, bérszámfejtési és outsourcing üzletágának partnere. Magyarország azonban pillanatok alatt elveszítheti versenyelőnyét, ha a gazdaságpolitika nem koncentrál időben a veszélyfaktorokra.

A veszélyfaktorok
Szakemberhiány
Problémák a munkahely-teremtési támogatásokkal
Nyelvtudás hiánya
Kiszámíthatatlan gazdasági környezet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Dell: túl az első 30 éven

pén máj 9 , 2014
A Dell története 30 évvel ezelőtt kezdődött egy texasi egyetem kollégiumszobájában, amikor Michael Dell megalapította személyi számítógépek összerakásával foglalkozó vállalatát. A Dell sikerét jelzi, hogy a vállalat már egy évvel megalakulása után saját modellt jelentett be, négy évvel később pedig tőzsdére lépett, majd tovább fokozva a sikert, tavaly ősztől kilépett […]
számla

Friss, ropogós