Végre valami, amiben világelsők leszünk

tetra-edrA magyar rendőrséget, határrendészetet, a mentőket és tűzoltókat is kiszolgáló zártkörű mobilhálózat, az EDR a világ legmodernebb készenléti távközlési rendszere lesz rövidesen, miután a gyártó Airbus Defence and Space a kormányzati hírközlési szolgáltató Pro-M Zrt. megrendelésére elvégzi a rendszer frissítését. Az Egységes Digitális Távközlési Rendszert (EDR) az Airbus a Pro-M megbízásából egyebek mellett olyan öngyógyító funkciók bevezetésére teszi alkalmassá, amelyek a központi infrastruktúrát ért meghibásodás vagy szabotázs esetén is képesek fenntartani a teljeskörű kommunikációs szolgáltatást, vagyis biztosítják, hogy a készenléti szervek zavartalanul kommunikálhassanak speciális rádiókészülékeiken keresztül.

Az EDR legújabb képességei, melyek a legszélsőségesebb válsághelyzetekben is biztosítják a mentéshez és kárelhárításhoz nélkülözhetetlen összeköttetést, elsőként várhatóan az év végére a fővárosban lesznek elérhetők. Budapest területét ellátó állomásokhoz a gyártó a Pro-M rendelkezésére bocsájtotta a rendszer új képességeit biztosító szoftvert. A hálózatnak jelentős szerepe van a megerősített határőrizetben is, a kritikus határszakaszok teljes lefedettségének biztosítása ezért kiemelt fontosságú. Az Airbus a határvédelem támogatására a Pro-M Zrt. által megrendelt berendezések megérkezéséig felajánlott két új állomást, és annak telepítését, tovább javítva ezzel a lefedettséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A kiskereskedelem a netre költözik

csü jún 9 , 2016
A magyar online kiskereskedelmi forgalom az elmúlt években dinamikus növekedést produkált, nem volt ez másképp a tavalyi évben sem. 2015-ben a magyar online kiskereskedelem nettó forgalma először szárnyalta túl az eddig lélektaninak számító 300 milliárd forintos határt, elérve a 319 milliárd forintot. Ezzel az e-kiskereskedelmi forgalom aránya a teljes kiskereskedelem […]

Friss, ropogós