Végre nem álom az online Post-it… és még ingyenes is

post-itAz ötletes öntapadó jegyzetlapok, avagy, ahogy világszerte nevezik a Post-it kilépett a nyomtatott irodai kellék kategóriából és a jövőben online változatban is elérhető. A népszerű terméket előállító 3M a napokban mutatta be iPhone-ra és iPadre fejlesztett ingyenes Post-it Plus applikációt. Az uj mobil megoldással egyszerűen, gyorsan rendszerezhetőekké válnak egy – egy vállalati megbeszélés, ötletelés után a munkatársaktól származó javaslatok, amiket eddig valaki mindig összegyűjtött, számítógépre vitt, majd a többiekkel megosztott. A fejlesztők ezt az elhúzódó, a hatékony munkavégzést lassító folyamatot alakították át gyökeresen.

A Post-it Plus használatához elsősorban a mobiltelefon kamerájára van szükség. Ezzel a találkozók után azonnal lefotózhatóak a falra felragasztott Post-it lapocskák, egyszerre akár ötven darab is. Az applikáció bekapcsolásával a fényképen megörökített jegyzetlapokat rögtön el lehet látni megjegyzésekkel, és leválogathatóak közülük azok, amelyeket nem akarunk megőrizni. Ezután az alkalmazás megnyit egy virtuális kezelőfelületet, amelyen szortírozni, csoportosítani, kategorizálni lehet a kis cetliket egyszerűen és praktikusan az érintőképernyő segítségével.

Post-it Plus azt is lehetővé teszi ezen a kezelőfelületen, hogy új nevet adjunk az egyes témák köré gyűjtött Post-it lapoknak, vagy egy teljesen más rendezőelv alapján válogassuk szét őket, akár vízszintes, akár függőleges elrendezésben. A lapokat egyesével is lehet forgatni, kiemelni, kitörölni, vagy éppen kinagyítani. Viszont a cetlikre utólag ráírni nem lehet. Kollaborációra szintén alkalmas az applikáció. Miután elkészültünk a saját csoportosításunkkal, az egyéni nézőpontunkat tükröző rendszerezésünkkel, akkor ezt a kész anyagot lementhetjük egy felhő-szolgáltatás révén Dropbox vagy Evernote fiókba. Továbbá direktben tovább küldhetjük azt emailben, vagy közösségi médiás csatornákon keresztül a munkatársainknak, hogy dolgozhassanak vele. Az anyagot PDF, PPT, Excel, ziip, vagy a Post-it Plus saját formátumába mentve adhatjuk át a kollégáknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bravúros nyomozással kapták el a raktár fantomját

csü okt 30 , 2014
A megalapozott gyanú szerint B. Attila Béla 2014. augusztus 12-én a hajnali órákban bement Csongrádon, egy Szegedi úton található raktárba. A férfi átkutatta a helyiséget, majd onnan eltulajdonított egy Sony Xperia típusú mobiltelefont. A rendőrök bravúros nyomozati cselekmények eredményeként megállapították a gyanúsított személyazonosságát. A 26 éves csongrádi lakos ellen lopás […]

Friss, ropogós