Végre megújult a magyar muzeális könyvállomány online nyilvántartása

1

Megújult a magyar muzeális könyvállomány online nyilvántartása, a rendszert a napokban mutatták be az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK).

Az új rendszer segítségével Magyarország teljes muzeális könyvgyűjteményét egyetlen felületen lehet rögzíteni és elérhetővé tenni – emelte ki Hammerstein Judit, az OSZK főigazgatója. A Muzeális Könyvtári Dokumentumok Nyilvántartásának (MKDNy) megújítása régi adóssága a szakmának – fűzte hozzá a főigazgató, aki elmondta: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy tízmilliárd forintot biztosít a nemzeti könyvtár informatikai fejlesztéseire. A megújult nyilvántartás az első modulja a fejlesztés alatt álló Országos Könyvtári Platformnak (OKP), amely a tervek szerint egy komplex virtuális térben fogja egyesíti a magyar könyvtári intézmények rendszereit – hangsúlyozta Hammerstein. A megújult MKDNy-ban jelenleg több mint 243 ezer rekord, köztük mintegy 230 ezer könyv, valamint zeneművek, időszaki kiadványok, térképek és vizuális anyagok kereshetőek. A megújult rendszer a mkdny.oszk.hu internetes címen érhető el – mondta el a rendszert fejlesztő HerMész-Soft Kft. munkatársa, Seres Péter.

One thought on “Végre megújult a magyar muzeális könyvállomány online nyilvántartása

  1. Megy ez, ha már nincs Tüske (László a köröm alatt)! Az OSZK felhőbe költözik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ámítástechnika: Amerikában fogták el egy bűnszervezet magyar vezetőjét

hét nov 4 , 2019
Több mint egymilliárd forintot csalt el egy számlagyárat működtető dunántúli céghálózat, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hazai és külföldi társhatóságokkal közös akcióban számolt fel. A bűnszervezet magyar vezetőjét az FBI közreműködésével Amerikában fogták el. A bűnszervezet valótlan tartalmú számlákat állított ki különböző informatikai vállalkozásoknak, amelyek a fiktív számlák […]
bilincs