Végre megteremtik a digitális állampolgárságot

Guller ZoltánVégre új korszak veszi kezdetét Magyarországon az általános digitalizáció területén. Megalakul ugyanis a várva-várt Digitális Magyarország Ügynökség, amely egyfajta ernyőszervezetként szinte valamennyi hazai digitalizációs folyamatot egy platformra terel majd a hatékony fejlesztés és működés érdekében – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Az újonnan megalakítandó szervezet élére a nagy munkabírású, megbízható Guller Zoltánt nevezik ki. Az eddig minden poszton hibátlanul teljesítő szakember a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztosként digitalizálja majd Magyarországot. Az ügynökség fő feladata a kormányzati digitalizáció, valamint a digitális állampolgárság megteremtése. A KTK tájékoztatása szerint cél az átláthatóság, a kiszámíthatóság, a hatékony és gyors ügyintézés biztosítása, hogy Magyarországot egy jól működő XXI. századba vezesse át. A megalakuló ügynökség feladatokat vesz át minisztériumoktól, működését a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli.

Guller Zoltán
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett kiváló minősítéssel jogi diplomát 2000-ben. Szakmai pályafutását az Educatio Kht.-nál kezdte igazgatóhelyettesi pozícióban, ezután a 2011-ben végelszámolással megszüntetett Multinova Kft.-nél töltött be igazgatói pozíciót. Budapesten ügyvédjelöltként dolgozott, majd több mint öt és fél éven keresztül a Commitment Kft./Zrt.-nél (Jogutódja az EDUFORM-CONSULTING Zrt.) töltött be igazgatói tisztséget. 2010-2011-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztéspolitika Koordinációjáért felelős Államtitkárságán dolgozott titkárságvezetőként.

Pályafutása során ügyvezető igazgató feladatokat látott el a Humán Jövő Közhasznú Nonprofit Kft.-nél és a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-nél. 2011-2012 között a Hunguest Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, majd 2012-től a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke. Pályafutása során az állami szféra több területén is aktívan tevékenykedett, 2012 és 2014 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, majd 2014-2016 között az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa. Az elmúlt hat évben a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, 2017. október 15.-től a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációért felelős miniszteri biztos is volt. A szakember a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnökeként is folytatja munkáját.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Famatuzsálem: 5500 éves lehet a világ legöregebb fája

ked máj 31 , 2022
Egy chilei tudós szerint csaknem 5500 éves lehet a világ legöregebb fája, a Dédnagyapának becézett, négy méter vastag törzsű patagónciprus. A spanyolul Alerce Milenariónak is nevezett tűlevelű fáról készített tanulmányában Jonathan Barichivich, a párizsi Éghajlat- és Környezettudományi Laboratórium chilei tudósa arra a megállapításra jutott, hogy a fa akár 5484 éves […]
fa gyík

Friss, ropogós