Végre megalakult a Digitális Turizmus Szövetség

Rasztovits DávidUtazás- és rendezvényszervezők, szállásadók, vendéglátók, valamint számos érdekképviselet részvételével megalakult a Digitális Turizmus Szövetség (DTSZ) – közölték az alapítók. A szövetség az informatika és infokommunikáció, valamint a turizmus-vendéglátás együttműködését szorgalmazza, mivel – mint írták – más ágazatokhoz képest gyenge a belföldi idegenforgalom digitális felkészültsége. A járvány után, a fenntartható turizmus korszakában erre nagyobb szükség lesz, mint eddig bármikor, hiszen nemzeti értékeket hagyományos módon nem lehet már a világ elé tárni – írták. A közlemény szerint az idegenforgalmi piacot utazási blogok és internetes megosztások formálják, az utazási szokások átalakultak, a foglalási rendszerek átkerültek a virtuális térbe, elterjedtek az online fizetési megoldások. Digitális átalakulásra azért is szükség van, mert hozzájárul a hatékony teljesítményméréshez, a működési költségek csökkentéséhez is – tették hozzá. A szövetség akcióterv kidolgozását ígéri, emellett tájékoztatási és képzési rendszerek létrehozását sürgeti, és olyan támogatásokat szeretne uniós és költségvetési forrásból, amelyek javítják az érintett vállalkozások digitális fejlettségét. A kezdeményezéshez minden belföldi és külhoni gazdasági és szakmai szervezet csatlakozhat.

Alapítók:
Rasztovits Dávid (Digitális Turizmus Zrt., alapító-vezérigazgató)
Flesch Tamás (MSZÉSZ elnök, Continental Group tulajdonos, ügyvezető)
Ganczer Gábor (MARESZ elnök, Hungexpo elnök)

Az elnökség tagjai:
Elnök: Rasztovits Dávid (Digitális Turizmus Zrt., alapító-vezérigazgató)
Beck György (Vodafone tiszteletbeli elnök, NJSZT elnök)
Molnár Judit (Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnök, OTP Travel ügyvezető)
Berkes Gyula (Biarritz étterem tulajdonos, Magyar Vendéglátók Ipartestülete alelnök)
Czimbalmos Levente (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – Modern Vállalkozások Programja szakmai vezető, MKIK Digitalizációs Kollégiumiának titkára)
Kovács Balázs (a bécsi GD Consulting turisztikai tanácsadó iroda vezetője, MTÜ korábbi ausztriai képviseletének vezetője)
Müller Péter (Special Effects International – Director of Possibilities)
Flesch Tamás (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnök, Continental Group tulajdonos-ügyvezető)
Ganczer Gábor (Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége elnök, Hungexpo-vezérigazgató, Accent Hotels Management Kft. tulajdonos)
Zsabka Zsolt (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, általános alelnök)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A 4iG megvásárolja Telenort... egyelőre a montenegróit

szo júl 10 , 2021
A 4iG Nyrt. nem kötelező érvényű előzetes megállapodást kötött a PPF Telecom Grouppal Montenegró piacvezető mobilszolgáltatója, a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) száz százalékos részvénycsomagjának megszerzésére – jelentette be a társaság. A közlemény szerint a Telenor Montenegro 338 ezer előfizetővel, 150 bázisállomással és a lakosság több mint 98 százalékát elérő […]
Jászai Gellért 4iG