Végre maximalizálják az Európai Unión belüli telefonhívások percdíját

Megállapodásra jutottak az Európai Unión belüli telefonhívások percdíjainak maximálásáról a főbb uniós intézmények, a még hivatalos elfogadásra váró egyezség értelmében 2020-tól legfeljebb 19 eurócent (nagyjából 60 forint) lesz a tagállamok közötti hívások percdíja – jelentették be Brüsszelben.

A megállapodás értelmében a jövőben 19 centes felső korlátja lesz az unión belüli, másik tagállamba irányuló percdíjaknak, sms-enként pedig legfeljebb 6 eurócentet (körülbelül 20 forintot) számolhatnak majd fel a szolgáltatók. Szakértők rámutattak, hogy bár az új szabályozás csak 2020-ban fog hatályba lépni, egyes szolgáltatók valószínűleg ezt megelőzve már korábban is eleget tehetnek majd ezen előírásoknak, ahogyan az a roamingdíjak eltörlésekor is történt. Az új szabályokat még hivatalosan is jóvá kell majd hagynia az uniós társjogalkotó szerveknek, az EP-nek és a tanácsnak. A BEUC európai fogyasztóvédelmi szövetség arról számolt be, hogy az EU-n belül hívások díjai jelenleg 5 és 80 eurócent között alakulnak az uniós országokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már megint itt van a BSA: Magyarországon a szoftverek 36 százalék "lopott"

csü jún 7 , 2018
Magyarországon a licenc nélküli szoftverek aránya eléri a 36 százalékot, az arány két százalékkal csökkent az előző évhez képest – közölte a Microsoft Magyarország Kft., a BSA globális szoftveripari jogvédő szervezet legfrissebb felmérése alapján. A tájékoztatás szerint a licenc nélküli szoftverek használatának gyakorisága enyhén csökken, de még mindig széles körben […]
BSA bilincs

És még ez is...