Végre már regisztrálhatnak az erdőgazdálkodók, tűzifa-értékesítők az állami, online piactérre

2

Tűzifát okosan néven online piacteret fejlesztett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tisztességes piaci szereplők támogatása érdekében, a felületre már feltölthetik ajánlataikat az érintettek, a jövőben pedig új modul indulása is várható.

A hivatal közleményében felidézte, hogy ellenőrei több száz vizsgálatot végeztek és több ezer jogszerűtlen hirdetést távolíttattak el különböző hirdetési felületekről az elmúlt években. Tapasztalataik szerint a visszaélések a tüzifával nemcsak a jelenlegi fapiacot érintik hátrányosan, hanem a jövőbeli tűzifa-keresletet is, mert sok megkárosított vásárló más energiahordozó felé fordul. A csalókat az is segíti, hogy a különböző feldolgozottsági fokú, eltérő készletezési formájú tűzifatermékek ára nehezen összehasonlítható. A csalárd hirdetések mögött jellemzően hamar elérhetetlenné váló, hatósági szempontból nehezen beazonosítható személyek állnak. A Tűzifát okosan rendszer ingyenes, de ügyfélkapus azonosítással működik, és csak erdőgazdálkodók, illetve a nyilvántartásban szereplő faanyag kereskedelmi szereplők tűzifa-értékesítési tevékenységet folytató telephelyeire adható fel hirdetés. A termékeknél szerepeltetni kell a tömör köbméterre vonatkozó átváltási tényezőket, továbbá megadható, hogy a hirdető vállal-e tűzifa kiszállítást, és ha igen, milyen településekre. A vásárlók regisztráció nélkül kereshetnek majd a hirdetések között a https://tuzifatokosan.nebih.gov.hu/kereses oldalon. Az online piactér népszerűsítése érdekében a Nébih májustól kampányt is indít.

A fejlesztés későbbi ütemeiben a kereső felülethez térképi megjelenítés és megrendelő modul is készül. Folyamatban van egy nagykereskedelmi hirdetési felület fejlesztése is.

2 thoughts on “Végre már regisztrálhatnak az erdőgazdálkodók, tűzifa-értékesítők az állami, online piactérre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

CSR: két lépcsőben, több mint nyolcszázzal csökkenti dolgozói létszámát a Bosch hatvani gyára

hét ápr 27 , 2020
Két lépcsőben több mint nyolcszáz munkavállalójával bont szerződést a Bosch hatvani gyára – közölte Bodó Teodóra, a magyarországi vállalatcsoport és az Adria régió kommunikációs igazgatója. Tájékoztatása szerint a hatvani, autóelektronikai termékeket előállító telephely fenntartható működése érdekében április végéig hétszáz kölcsönzött munkavállalói szerződés szűnik meg. Az év végéig pedig további maximum […]