Végre kiderült, milyen a jó mobilreklám

bannerSajnos a mobilhirdetések egyre elterjedtebbé válnak Magyarországon. A sokakat idegesítő reklámokkal mára tömegeket lehet elérni. Jelenleg a mobiljukon netet használók 79 százaléka, azaz 2,9 millió fő szokott készülékén mobilhirdetésekkel találkozni. Számukra fontosabb, hogy egy mobilreklám tájékoztasson, mint hogy szórakoztató legyen – derül ki az eNETMadhouse friss kutatásából, amely a mobilhirdetésekkel foglalkozik. Jó hír a mobilhirdetőknek, hogy a telefonjukon reklámokkal találkozók közül tízből hatan tisztában vannak vele, hogy a tartalomszolgáltatóknak ezek jelentik a fő bevételi forrást, ezért elfogadják a hirdetéseket az oldalak/alkalmazások ingyenességéért cserébe. Azok közül pedig, akik meg is szokták nézni a mobiljukon a reklámokat, 58 százalékkal már előfordult, hogy megtetszett neki egy termék, aminek a hirdetését a mobilján látta.

A válaszadók számára egy jó mobilhirdetés legfontosabb kritériuma, hogy számukra értékes információt közvetítsen (62 százalék), ezt követi szorosan az igény, hogy egy reklám képes legyen bevonni a felhasználót, tehát hogy érdekes, kreatív vagy vicces legyen (57 százalék). A harmadik fontos szempont, hogy szolgáltatói engedélyt kérjen a megjelenítésre (56 százalék); továbbá a válaszadók több mint felének lényeges, hogy a reklám releváns, azaz az érdeklődési körének, böngészési előzményeinek megfelelő legyen (51 százalék). Meglepő, de mindössze 39 százalék tartotta fontosnak, hogy a mobilhirdetések passzoljanak az oldal/applikáció tartalmába, szerkezetébe, dizájnjába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyakunkon a Drónverseny és Robotika Show

pén jún 10 , 2016
ShareTweetPinShareSzeptember 10-én rendezik a Drónverseny & Robotika Show-t a Hungexpón. Az ötállomásos versenysorozat végén, egy nemzetközi viszonylatban is jelentősnek számító, 2700 m²-es, két szintes versenypályán, négy kategóriában mérkőzhetnek majd meg a „jövő Forma-1”-ének titulált sportág hazai képviselői a Drone Prix Hungary bajnokság döntőjén. A fináléban a szervezők számításai szerint közel […]
quadkopter, drón

És még ez is...