Végre Dél-Pest és Dél-Buda biztonságosabb lesz

424Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, három-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt.-től. A transzformátort, ami kedden érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba. Az 1,8 millió euro értékű szerződés magában foglalja a gyártást, a szállítást, a helyszíni összeállítást. A transzformátort, ami fontos szerepet játszik – többek közt – Dél-Buda és Dél-Pest energiaellátásában és a villamosenergia-ellátásbiztonság megőrzésében – a MAVIR martonvásári alállomásán fogják üzembe helyezni várhatóan 2015. május végéig.

A transzformátor összeszerelt állapotban 9,5 x 8,35 x 8,45 méter, amely egy kétszintes, tetőtérrel rendelkező családi ház kiterjedésének felel meg. Teljes tömege 228 tonna, amely megközelíti három MÁV 424-es gőzmozdonyét. A transzformátor teljesítménye 500 MVA, összehasonlításképpen ez közel negyede a Paksi Atomerőmű által (Ma még! A -szerk- megj.) maximálisan előállítható teljesítménynek. Az alállomási auto-transzformátorok a bejövő nagyfeszültséget alakítják át a következő, alacsonyabb feszültség szintre, például a bejövő 400 kV-os nagyfeszültséget 220 kV-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Na, tudod mi a Szi-Tu?

sze ápr 15 , 2015
“Kicsengettek. Ki kellett volna menniük a szünetre, de ők csak játszottak. Jó lenne, ha így taníthatnánk, és minden órát azzal a mondattal kezdhetnénk, hogy ma játszani fogunk!” A Széchenyi 2020 program keretében hét iskola, 18 tanár, több száz diák és egy fejlesztői gárda együttműködésének gyümölcseként 2015 áprilisában elkészült a játékos […]

És még ez is...