Végre Baktüttösre is eljutott a hiper-szuper internet

BaktüttösA Szupergyors Internet Program keretében a zalaegerszegi járásban megvalósult fejlesztéseket adtak át Baktüttösön. Az elmúlt években a zalaegerszegi járás 34 településének 3045 helyén valósult meg fejlesztés közel 1,25 milliárd forint összköltséggel, amelyből 1,12 milliárd forint volt az állami támogatás. Baktüttösön 138 háztartást érintenek a fejlesztések, amelyre közel hatvanmillió forint értékű beruházási támogatás jutott — közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Azaz minden egyes baktüttösi végpontot 434 782 forintjába került -nagy valószínűséggel- az Európai Unió állampolgárainak .

A kormány egyébként a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia (NIS) célkitűzéseként azt vállalta, hogy 2020-ra minden háztartás számára biztosítja a legalább 30 Mbps sebességű internetelérés lehetőségét. Ehhez képest most 2022-őt írunk.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az élboly: Samsung, Apple, Xiaomi

sze márc 30 , 2022
ShareTweetPinShareA két évvel ezelőtti nagy visszaesés után tavaly nőttek az okostelefon értékesítések világszerte az amerikai Gartner piackutató cég jelentése szerint. Az öt piacvezető cég tovább növelte piaci részesedését az összes többi piaci szereplő kárára. Tavaly hat százalékkal nőttek a globális okostelefon értékesítések az előző évi 12,5 százalékos esést követően. 2021-ben 1 […]
okostelefon

És még ez is...