Végre átadták az ország első Digitális Tudásközpontját

Gyermek innováció (Képünk illusztráció.)

Átadták a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai támogatásával és koordinációjával létrehozott Digitális Tudásközpontot Nyíregyházán, amely a robotika, a virtuális valóság, az automatizáció és a mesterséges intelligencia világát mutatja be.

A már korábban is működő DJP Pontok tapasztalatait felhasználva hat vidéki városban – Nyíregyházán, Békésen, Kaposváron, Kecskeméten, Oroszlányban és Veszprémben – alakítanak ki 2,4 milliárd forintos beruházással ilyen tudásközpontokat. A nyíregyházi belvárosban létrehozott központ a helyi köznevelési és szakképző intézmények, civil szervezetek, felsőoktatási intézmények számára digitáliskompetencia-fejlesztő foglalkozások, képzések, szakkörök, workshopok, osztálykirándulások, tematikus táborok, pedagógus-továbbképzések helyszínét biztosítja. Az iskolák számára díjmentes foglalkozásokon a tanulók megismerhetik például a robotkutyát, kipróbálhatják, hogy milyen minirobotokat programozni vagy akár 3D-ben is tervezhetnek, nyomtathatnak kisebb ajándéktárgyakat és a virtuális valóság világába is betekintést nyerhetnek. A karrierügyben a tudásközponthoz forduló fiatalok a legújabb karriertervezési diagnosztikai eszközök és szakértők által alkalmazott professzionális módszertanok segítségével pályaorientációs javaslatot kaphatnak; az intézmény emellett a fiatal felnőttek és az aktív idősebb korosztály számára is számos programmal készül.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mit tegyünk, ha nem jó a karikagyűrű?

szo márc 12 , 2022
ShareTweetPinShareA leggondosabban kiválasztott karikagyűrű és eljegyzési gyűrű esetében is bekövetkezhet minden pár rémálma, azaz hogy nem jó már az ujjakra. Ezt általában súlyvesztés vagy súlygyarapodás eredményezi. Lássuk is, hogy mit lehet tenni egy-egy ékszerrel, hogy újra megfelelő legyen a mérete.  Majdnem minden gyűrű méretezhető Érdekes módon sokszor kapják meg a […]
ékszerpalota.hu

És még ez is...