Kiberháború: vasárnap folytatódott a Románia elleni támadás

killnet hackerbanda kiberháborúA Romániai Különleges Távközlési Szolgálat (STS) kiberbiztonsági szakemberei a hétvége folyamán több ezer kibertámadást blokkoltak, amelyek Románia legfontosabb intézményeinek weboldalait célozták. A STS közleményből számolt be arról, hogy jelentősen megnőtt az intézmények honlapjai ellen elkövetett kibertámadások száma. Ez már kiberháború.

“A STS hatékony és gyors kiberbiztonsági intézkedéseket hozott egyrészt az automatizált mechanizmusok, másrészt a valós idejű technikai műveletek alkalmazásával, amelyeket a biztonsági incidensekre reagáló operatív központ (CORIS-STS) és az internetes infrastruktúra (ISP-STS) szintjén hajtottak végre minden olyan hatóság esetében, amelynek intézményünk műszaki irányítási vagy internetes szolgáltatásokat nyújt” – olvasható a közleményben. A kiberháború miatt az STS-nél most nagyüzem van, 24 órából 24-ben dolgoznak az állami intézmények és hatóságok digitális és kommunikációs szolgáltatásainak védelmén — írja az Agerpres.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nemo’s Garden: növénytermesztés a víz alatt

hét máj 2 , 2022
 Új technológiával, a víz alatt termesztene növényeket egy olasz cég. A Nemo’s Garden egy különleges startup. Bár 2022-ben már nem egyedi az, hogy szokatlan helyszíneken és körülmények között termesztenek növényeket, a vállalat ötlete mégis újdonságnak számít. Az alapítók víz alatti üvegházakkal kísérleteznek, amelyekben egészséges növényeket nevelnek hasonlóképpen, mint a […]
Némó kertje

Friss, ropogós