Varga: közelebb kell vinni az emberekhez a digitális technológiát

1
Varga Mihály
Varga Mihály

A versenyképesség egyik előfeltétele a digitális világban való részvétel, ezért a technológiát közelebb kell vinni az emberekhez – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciáján. (Mit közel? Jobb lenne egyenesen beléjük vezetni. A -szerk- megj.)

Elmondása szerint a magyarországi internethasználat terjedésének egyik gátja, hogy a népesség mintegy harmada nem rendelkezik megfelelő számítógép-használati tudással, digitális képességekkel. Ezért 2020-ig a kormány – uniós támogatási források segítségével – vállalta legalább 200 ezer magyar állampolgár digitális továbbképzését – ismertette a miniszter.

One thought on “Varga: közelebb kell vinni az emberekhez a digitális technológiát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Áder: a hatékony telekommunikáció növeli a lehetőségeket

sze okt 14 , 2015
A hatékony telekommunikáció növeli lehetőségeinket, nyitottságunkat, szabadságunkat és biztonságunkat – fogalmazott Áder János köztársasági elnök a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciájának gálaestjén hétfőn, Budapesten. A telekommunikáció az első távírók óta mindig a tudásátadás eszköze volt; azé a tudásátadásé, amely az információk megosztása révén hihetetlen mértékben felgyorsult. Egy mai okostelefon százezerszer […]