Van még tartalék a 3G-ben

mobilNoha az elkövetkező években az egyre nagyobb adatátviteli kapacitást és sebességet lehetővé tevő LTE-lefedettség továbbra is rohamosan fog nőni, a szolgáltatóknak addig is biztosítania kell a minőségi ügyfélélményt a mobil szélessávú előfizetőknek. Ennek érdekében az Ericsson, a Qualcomm. és a Turkcell a világon először hajtott végre kereskedelmi hálózaton 3C-HSDPA (háromvivős, nagy sebességű, felhasználói irányú, csomagkapcsolt hozzáférés) élő bemutatót.

A háromvivős HSDPA az egyvivős alkalmazáshoz képest akár 50 százalékkal is növelheti a felhasználói irányú sebességet a teljes cellában, függetlenül a hálózati terheléstől. A bemutatón 63 Mbit/s felhasználói irányú sebességet mértek. A 3C-HSDPA és az EUL-MC a HSPA többvivős technológia fejlődésének az alkalmazáslefedettség szempontjából ígéretes következő lépése. A szoftverfrissítéssel elérhető többvivős megoldás növeli a kapacitást és a csúcsidőben elérhető sebességet, valamint jelentősen javítja az alkalmazáslefedettséget. Mindkét technológia fontos lépés a felhasználók számára biztosított mobil szélessávú élmény fejlesztésében. A megoldás 2014 második felében jelenhet meg a kereskedelmi forgalomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvan a boldogság egyenlete

sze aug 13 , 2014
Matematikai egyenlet segíthet megjósolni, mennyire leszünk boldogok. Brit kutatók kiderítették, hogy a boldogság nem attól függ, hogy mennyire jól teljesítettünk valamit, hanem attól, hogy a vártnál jobban teljesítettünk. Egy 18 ezer embert érintő, okostelefonos játékra épülő teszt igazolni látszik az egyenlet alapjául szolgáló feltevést – írja a BBC-re hivatkozva az […]

Friss, ropogós