Van, amiért a Unisys szerethető

Katie Ebrahimi Unisys HRA Magyarországon is több száz embert foglalkoztató* Unisys zsinórban másodjára érte el a legmagasabb pontszámot a megváltozott munkaképességűek esélyegyenlőségi mutatójában (Disability Equality Index – DEI).

A DEI két amerikai szervezet (Disability:IN és AAPD, azaz az American Association of People with Disabilities) közös kezdeményezése, egy átfogó benchmarking eszköz, amely azt méri, hogy a munkahelyek mennyire befogadóak a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal. A minősítés során olyan szempontokat pontoznak, mint a vállalati kultúra, az akadálymentesség vállalati szintű biztosítása, a foglalkoztatási gyakorlat, a közösségi szerepvállalás, a beszállítói sokszínűség, és az Amerikán kívüli leányvállalatoknál alkalmazott gyakorlat. Utóbbiba beletartozik Budapest is: a Unisys több, mint tizenöt éve a magyar informatikai piac szereplője, szolgáltatási üzletágágának európai központja, amely a pályakezdő pozícióktól a vezetői szintekig kínál kihívásokkal teli, felelősségteljes pozíciókat, többek között ügyfélkapcsolati és informatikai területekre is – megváltozott munkaképességű szakemberek számára is.

A vállalat elnyerte a „legjobb munkahely a fogyatékossággal élők befogadása terén” minősítést

“A megváltozott munkaképességűek integrálásának nincs egyetlen legjobb módja, de a minősített vállalatokról elmondható, hogy olyan munkakörnyezet megteremtésén fáradoznak, ahol minden alkalmazott önmaga lehet. Biztosak vagyunk benne, hogy a minősített cégek az eddigi eredményekre építve további erőfeszítéseket tesznek majd a fogyatékossággal élők befogadásáért” – mondta el a 2022-es esélyegyenlőségi mutató kapcsán Maria Town, a megváltozott munkaképességűek amerikai szervezete, az AAPD elnöke. “A Unisysnél kiemelt célnak tekintjük, hogy lebontsuk a munkatársaink előtt álló akadályokat, előmozdítsuk a befogadásukat és olyan kultúrát alakítsuk ki, amely a mindenkit megillető tiszteleten, pozitív hozzáálláson és esélyegyenlőségen alapszik. Büszkék vagyunk rá és inspirál bennünket, hogy immár a második éve is ebben a komoly elismerésben lehet részünk” – jelentette ki Katie Ebrahimi, a Unisys elnökhelyettese és HR vezetője.

*A Unisys Magyarország Kft. 736, a Unisys Informatikai Technológiai Szolgáltatások Pécs Kft. pedig 55 főt foglalkoztatott 2021-ben. A -szerk- megj.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kinőtték a gyermekbetegségeiket a felhőalapú játékok

hét aug 22 , 2022
Közel tucatnyi felhőalapú játékplatform működik, nivel sokan nem ismerik ezeket, inkábba játékkonzolokkal töltik szabadidejüket. Pedig a cloud gaming hatalmasat fejlődött az elmúlt években, és rendkívül költséghatékony hozzáférést ad a legszórakoztatóbb játékokhoz. Aki valaha játszott számítógépes játékokkal, bizonyára szembesült már azzal a bosszantó problémával, amikor a készülék teljesítménye nem volt elegendő […]
Google Stadia