Vályi-Nagy: évi húszmilliárdot spóroltunk meg

vályi-nagy-vilmosA korszerűsítéseknek és az átszervezéseknek köszönhetően a kormányzati informatikai szolgáltatások költségei éves szinten több mint húszmilliárd forinttal csökkentek – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár. Vályi-Nagy elmondta: a kormány 2010-ben azzal a céllal vágott bele az informatikai átszervezésekbe, hogy olcsóbbá és hatékonyabbá tegye az állam működését. A folyamat első lépése az informatikai konszolidáció volt. A kormány a fejlesztésekhez új pályázati rendszert hozott létre, amely számottevően – egyes esetekben akár egy-két évvel – lerövidítette a beruházások előkészítésének és lebonyolításának időtartamát – hangsúlyozta az államtitkár. A gyorsításnak köszönhetően a korábbi évekhez képest ugrásszerű javulással már 42 milliárd forint értékben valósulhattak meg informatikai beruházások 2013-ban. A korszerűsítéseknek és az átszervezéseknek köszönhető nagyarányú költségcsökkenés elsősorban a kormányhivataloknál és az okmányirodáknál jelentkezett — állítja az államtitkár.

[poll id=”7″]

2005-ban évi 350-400 milliárd volt az állam informatikai költése, 2006-ra már csak 200-250 milliárdot terveztek. A kormányzati költés csökkenése a szektorban máig megállíthatatlan, tavaly a 2007-es érték harmadára becslülte az IDC.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A 10 legfontosabb it-biztonsági trend 2014-ben V.

vas jan 19 , 2014
ShareTweetPinShareA NetIQ Novell SUSE Magyarországi képviselet szerint a következő trendek lesznek meghatározók idén: Autentikáció A jelszavak használata sokszor nem nyújt elég biztonságot, ráadásul sokszor nehézkes is. A felhasználók egyszerűbb és biztonságosabb azonosítási módszerekre vágynak, a gyártók pedig igyekeznek választ kínálni erre a kihívásra, amire a legjobb példa tavaly az iPhone […]

És még ez is...