Vállalatbiztonsági kompetenciaközpontot nyit a Micro Focus Budapesten

Vállalatbiztonsági kompetenciaközpontot nyit a Micro Focus Budapesten a cégek kibervédelmi rendszereinek kialakítására és működtetésére – jelentette be Szittya Tamás, a Micro Focus regionális igazgatója. A délkelet-európai régióért felelős igazgató kiemelte: a cég fejlődése gyors, Európa második legnagyobb szoftvergyártója lett a SAP után. A társaság magyarországi leányvállalata a Novell Professzionális Szolgáltatások Magyarország Kft. Kifejtette, hogy a biztonsági központban az első időszakban tízen, majd az ügyfélszám-növekedéssel ez a létszám egy év alatt akár meg is megduplázódhat. A fejlesztés kisebb részben infrastrukturális, nagyobb részben munkaerőköltséget jelent a cégnek, mivel már kisebb létszámmal működik Magyarországon korábbi szoftverekkel foglalkozó biztonsági részlegük.

A cégnek közel száz ügyfele van Magyarországon, a biztonsági rendszereiket a telekommunikációs cégeken belül negyvenezer felhasználó használja, bankok több mint tízezer ügyfele, az államigazgatáson belül pedig több mint ötvenezer felhasználójuk van. A magyar piacon két-háromszoros ügyfélszám-növekedést terveznek, ahogy a forgalom növekedése a következő egy évben háromszoros lehet. A magyar leánycég az anyacég tőzsdei érintettsége miatt nem közölhet külön árbevétel adatokat.

Next Post

Fény derült az orosz katonai hírszerzés "elfogadhatatlan kibertevékenységére"

szo okt 6 , 2018
A brit és a holland miniszterelnök Londonban ismertetett közös nyilatkozata szerint a Hollandiában tervezett orosz titkosszolgálati művelet leleplezése fényt derített az orosz katonai hírszerzés (GU) “elfogadhatatlan kibertevékenységére”. Theresa May és Mark Rutte a Downing Street által kiadott kommünikében leszögezi, hogy a GU világszerte célkeresztjébe vett különböző intézményeket, köztük a hágai […]

Friss, ropogós