Valami nem stimmel a felhőbe költöző cégeknél

felhoxEgyre több szervezet tér át a felhő alapú megoldásokra, világszerte a vállalatok kicsit több mint fele használ felhő alapú megoldásokat, azonban még mindig kevesen használják ki a platform kínálta üzleti előnyöket – derült ki a Cisco támogatásával készült friss, IDC InfoBrief reprezentatív kutatásából. A kutatás szerint a válaszadók csaknem 68 százaléka vezetett be privát, nyilvános és hibrid felhőmegoldásokat, hogy elősegítse üzleti eredményeinek javulását, ami 61 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. A felhő terjedését ösztönzik a növekvő biztonsági elvárások és a felhőbe kapcsolódó, a dolgok internetéhez (Internet of Things, IoT) fűződő megoldások is. Emellett a válaszadók a platform bevezetését a költségek csökkentésével, közvetetten a bevételek növelésével indokolták.

A legtöbb szervezet (69 százalék) azonban nem rendelkezik megfelelő felhőstratégiával, és mindössze a vállalatok három százalékánál alkalmaznak optimalizált stratégiát, amely valóban kiemelkedő üzleti hasznot eredményez. A tanulmány rámutatott: a legsikeresebb szervezetek évente három millió dolláros többletbevétellel és egymillió dolláros költségmegtakarítással számolnak minden felhő alapú alkalmazás után. A kutatás szerint a felhő alapú megoldásokra való átállás során a cégek többek között szakértelem-, illetve szakemberhiánnyal szembesülnek, de sok esetben pontosan definiált stratégia és ütemterv híján akadnak el a projektek. Gondot okoznak továbbá az elavult infrastruktúrák, valamint az informatikai és az üzleti osztályok nehézkes együttműködése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ubuntu 16.04 LTS a QNAP Linux Stationon

sze okt 19 , 2016
A QNAP Systems bejelentette, a QNAP Linux Station-be teljes mértékben integrált Ubuntu 16.04 LTS multimédia applikációt. A HDMI kimenettel a QNAP NAS túlmutat az egyszerű tárolásra szolgáló NAS-okon, maximális szórakoztatási élményt nyújt akár egy házimozi pc. “A QNAP elkötelezetten halad előre a szoftverfejlesztési trendekkel párhuzamosan, ezáltal jobb szolgáltatási integrációt nyújt. […]