Valami nagyon gyors az ABB óriási robotja


Az ABB bemutatta a legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotját, az IRB 8700-at. A 3,5 méter karkinyúlású robot maximum 800 kg hasznos teher mozgatására képes – lefelé forduló csuklóval 1000 kg, míg LeanID-vel 630 kg. (A LeanID olyan új, integrált kábelezési megoldás, amelynek célja, hogy a kábelköteg «dresspack» külső hatásoknak leginkább kitett részeinek robotba történő integrálásával egyensúlyt teremtsen a költségek és az élettartam között.) Az ABB eddigi legnagyobb robotjának számító IRB 8700-as modell teljes körű funkcionalitást kínál, illetve az ABB termékkínálatához kapcsolódó szélesebb körű szakmai tapasztalatokat is felhasználja.

A robot tengelyenként csak egy motorral és egy hajtóművel rendelkezik, szemben az ebbe a méretosztályba tartozó többi robottal, amelyeknél két motort és/vagy két hajtóművet alkalmaznak. A konstrukció további előnye, hogy nem rendelkezik gázrugókkal. Az egyensúlyban tartást csak a megbízható ellensúly és a mechanikai rugók biztosítják. Ezeknek a konstrukciós megoldásoknak köszönhetően az IRB 8700 kevesebb részelemből áll, üzemét pedig rövidebb ciklusidő és nagyobb pontosság jellemzi.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így válasszunk tévét: nem minden UHD, ami annak tűnik

sze nov 25 , 2015
Előző cikkünkben óva intettünk az RGBW paneles tévéktől. Ismét néhány hasznos részletre hívjuk fel a figyelmet, amelyekre érdemes odafigyelni amikor UHD TV-t választunk, hogy biztosan az elvárt prémium képminőséget vegyük meg. Az RGBW panelek előállítási költségei és ennek megfelelően az ilyen technológiával készült UHD készülékek ára is alacsonyabb, de a […]
televízió