Valami brutális rejtőzik a föld mélyén Finnországban

Ficolo-Ulvila-ABBFinnország villamosenergia-ellátása megfizethető, stabil és biztonságos, a hőmérséklet hűvös, mint egy finn politikus. Ezeknek, valamint a kedvező törvényi kereteknek köszönhetően az ország ideális helyszíne a globális adatközpontok létesítésének, és ebben a szektorban a világ egyik legversenyképesebb országa. A Ficolo egyike azoknak a jelentős finn kolokációs cégeknek, amelyek felismerték Finnország ezen előnyeit. Seppo Ihalainen, a Ficolo vezérigazgatója szerint “a költségek Finnországban negyed-ötödrészei a kontinens többi részén kialakult költségszintnek. A közelmúltban épített adatközpontunk helyszíne Ulvila-ban, ideális: Finnország legbeépítettebb területeinek közelében helyezkedik el”.

A Ficolo Ulvila-ban épült adatközpontja 8500 m² alapterületű, föld alatti alagútrendszerben található, amelyet eredetileg a Finn Védelmi Erők alakítottak ki. A mélyben összesen kilenc terem található, amelyek mérete 500 és 800 m² között változik. Az ABB moduláris szünetmentes áramforrás rendszere (UPS) biztosítja az adatközpont megbízható energiaellátását. A növekedési kilátások nagyszerűek: a vezérigazgató azt prognosztizálja, hogy tekintetbe véve az it- és az üzletkritikus rendszerek gyors növekedését, öt – nyolc éven belül mind a kilenc termet értékesíteni fogják.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A kétharmad szigorúbban büntetne

csü nov 5 , 2015
Bármilyen hamisított termék forgalmazása bűncselekmény a magyar lakosság közel kétharmada szerint, és ugyanekkora arányban a jelenleginél szigorúbban büntetnék azokat, akik hamis sportszereket, gyógyszereket, élelmiszereket és szoftvereket árulnak – ezt állapította meg a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Tárki legfrissebb közös kutatása — írja az MTI. A felmérés azt […]
hamis