Vádalkut kötött a kanadai-kínai kém

kemBűnösnek vallotta magát egy amerikai bíróságon az az egyébként Kanadában élő kínai férfi, aki amerikai számítógépes hálózatok feltörésével szerzett haditechnikai információkkal kereskedett – írta pénteken az angol nyelvű kínai Global Times című pekingi lap. Az ötven éves Szu Pint 2014-ben fogták el, amikor alapossá vált a gyanú arra, hogy megbízásai alapján két hekker rendszeresen betört a Boeing repülőgépgyártó vállalat és más amerikai hadiipari beszállítók számítógépes rendszerébe, ahol titkos, katonai repülőgépekkel, fegyverzetekkel kapcsolatos információkhoz jutottak hozzá. Ezeket Szu angolból lefordította kínaira, és kínai érdeklődőknek értékesítette. A bírósági iratokból nem derült ki, hogy az információk végül kihez jutottak el.

Szu ügyében júliusban várható ítélet. Sajtóértesülések szerint legfeljebb öt évig terjedő börtönbüntetést és 250 ezer dollár (több mint 70 millió forint) bírságot szabhatnak ki rá, miután vádalkut kötött. Ő és meg nem nevezett hekkertársai is részletes feltáró vallomást tettek. Cselekményének eredeti büntetési tétele harminc év is lehetett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Veszélyesek a vezeték nélküli rádiós egerek

ked márc 29 , 2016
A Bastille biztonsági cég két kutatója, Marc Newlin és Balint Seeber szerint akár 180 méter távolságból be lehet lépni egy vezeték nélküli egeret használó számítógépbe. Nem kell a hackeléshez más, csak egy antenna, meg egy dongle – az egész kijön 20 dollárból. Mivel a legtöbb gyártó vezeték nélküli egere nem […]