Vád alatt a nyolc nap alatt lebukó “zseniális” internetes csaló

bilincsA Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki nyolc nap alatt 24 sértettnek okozott összesen több mint 550 ezer forintot meghaladó kárt. A vád szerint a vádlott 2014. szeptember 25. és 2014. október 3. napja közti időben egyik ismert internetes hirdetési portálon adott fel hirdetéseket, amelyekben kedvező áron eladásra kínált különböző árucikkeket, köztük mobiltelefonokat, játékkonzolokat. A hirdetésre jelentkező sértettek a vádlottnak az általa megadott folyószámlára utalták a megvásárolni kívánt termék vételárát, vagy a vételár előlegét.

A vádlott a sértetteket jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtette, az általuk megrendelt és kifizetett ingóságokat azonban nem küldte meg nekik, az nem is állt szándékában, mivel az eladásra kínált árukkal nem rendelkezett. A sértettek által a folyószámlájára befizetett összegeket azonban felvette. A vádlottnak már a hirdetés feladásakor sem állt szándékában az árucikkeket megküldeni, a hirdetéseket csak azért tette közzé, hogy pénzhez jusson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vodafone: ADSL helyett fizess elő inkább 4G-re

ked márc 22 , 2016
HomeNet néven új internetes szolgáltatást indít a Vodafone Magyarországon, elsősorban annak a több mint fél millió háztartásnak, akik olyan helyen élnek, ahol a vezetékes szolgáltatások közül csak az ADSL technológia érhető el. A HomeNet szolgáltatást a Vodafone kétéves hűségidővel havi 5990 forintos áron kínálja e-Packkel. A szolgáltatás a Vodafone által […]

Friss, ropogós