Vád alatt a 108 vevőt átverő internetes csaló

bilincsA rendőrség vádemelést javasol egy budapesti férfi ellen, aki az interneten telefonokat és egyéb műszaki cikkeket kínált eladásra. Miután átutalták neki a vételárat, semmit nem küldött, a pénzt pedig felélte, elköltötte. A Békéscsabai Rendőrkapitányságon 2013. november 26-án bejelentést tett egy békéscsabai nő arról, hogy az interneten egy férfitól megvásárolt egy hordozható számítógépet. A vételárat 2013. szeptember 17-én elutalta az eladó által megadott számlaszámra, ennek ellenére nem kapta meg a gépet. A bejelentést követően elrendelt nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi több dolgot hirdetett az interneten. Mobiltelefonokért, számítógépekért, játékkonzolokért kért esetenként több tízezer forintot.

Azokkal a dolgokkal, amelyeket meghirdetett, a nyomozás adatai szerint soha nem is rendelkezett. A sértetteknek az élettársa bankszámlaszámát adta meg, amelyre az ország több megyéjéből érkeztek különböző összegek. A nyomozás eddigi adatai alapján a 25 éves budapesti Sz. Sándor 2013 szeptembere és 2015 januárja között 108 internetezőtől csalt ki különböző összegeket. A számláról ő és élettársa, a 23 éves A. Gabriella is vettek le pénzt és rendszeresen fizettek is a számlához tartozó bankkártyával. A férfi és a nő ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozást a rendőrség 2016. január 13-án lezárta és az eljárás iratait a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal küldte el a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

EcoBlade: pengerendszert mutatott be a Schneider

hét jan 18 , 2016
A Schneider Electric bemutatta EcoBlade nevű rendszerét. Az új rendszer azt a csodát tudja, hogy akkor teszi elérhetővé a villamos energiát, amikor szükség van rá. A megoldás lefedi a lakossági szinttől egészen az ipari létesítményekig terjedő skálát, hiszen a háztartásokban, az informatikában, az iparban és a kereskedelemben, valamint az áramszolgáltatói […]
akku

És még ez is...