Üzletszerű, különös és többszörös visszaeső: rabláncon a kókler

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség már az új Büntetőeljárási törvény alapján emelt vádat azzal a 39 éves mezőszentgyörgyi férfi ellen, aki olyan árukkal kereskedett az interneten, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

Az üzletszerűen elkövetett csalással megvádolt férfi kitalált felhasználói nevekkel 2016 augusztusa és 2017 márciusa között különböző elektronikai cikkeket árult internetes hirdetési oldalakon. A vevőkkel egy más nevére regisztrált mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot, akikkel minden esetben úgy egyezett meg, hogy a vételárat előre utalással kéri, amelynek megtörténte után a sértettek hiába hívták a vádlottat, a megrendelt áruk nem érkeztek meg és a pénzüket sem kapták vissza. A vádlott a bűncselekmények elkövetésével tizenegy sértettnek összesen 918 ezer forint kárt okozott. A különös és többszörös visszaeső vádlott, aki jelenleg hasonló bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, a nyomozás során tagadta a bűnösségét, ezért az ügyészség az új büntetőeljárási törvény alapján konkrét indítványt tett a fegyházbüntetés mértékére arra az esetre vonatkozóan, ha a vádlott a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A kiszabni indítványozott büntetés mértéke azonban – a halmazati és a visszaesőkre vonatkozó szabályok miatt – így is meghaladja a büntetési tételkeret irányadó középmértékét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hamis emaillal vernék át az Országos Dohányboltellátó Kft. ügyfeleit

szo aug 11 , 2018
Csalási kísérletre figyelmeztet az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE), a cég nevében hamis e-mail címről valótlan tartalmú tájékoztatót küldtek ismeretlenek, a cég jogi lépést tesz az ügy miatt. A közlemény szerint valószínűsíthetően külföldi szerveren regisztrált, a feladót meghamisítva [email protected] névre átírt e-mail címről hamis tájékoztatót küldtek ismeretlenek. A levél szerint augusztus […]