USA: újabb szankciókkal büntetik a förtelmes agressziót

orosz űrhajóAz Egyesült Államok újabb büntetőintézkedéseket jelentett be orosz kormányzati tisztségviselők, üzleti vállalkozások vezetői, illetve elsősorban a technológia és elektronikai cégek ellen.

Az Egyesült Államok külügyminisztériumának közleménye szerint az újabb intézkedések célja – összhangban más szövetséges országok lépéseivel -, hogy további költségekkel terheljék meg Oroszországot az Ukrajna elleni „förtelmes agresszió” miatt. A szankciós bejelentés 23 személyt említ név szerint, valamint 31 állami intézményt és gazdasági vállalkozást. A korlátozások érintik az orosz hadsereg vezérkarának hírszerző ügynökségét, valamint az orosz űrkatonai iparban működő vállalkozásokat, techcégeket és különböző elektronikai vállalkozásokat, amelyek – az amerikai külügyminisztérium értékelése szerint – működésükkel hozzájárulnak az orosz katonai műveletekhez Ukrajnában.

Az Egyesült Államok Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatala (OFAC) emellett további lépéseket jelentett be, hogy elzárja Oroszország hozzáférését az amerikai kvantumszámítási ágazat termékeihez, szolgáltatásaihoz. Az OFAC kiadott határozat megtiltja kvantumszámítási szolgáltatások exportálását, újrakivitelét, értékesítését vagy szállítását, közvetlenül vagy közvetve az Egyesült Államokból Oroszországba. Ez az intézkedés kiegészíti a Kereskedelmi Minisztérium által meghozott intézkedéseket, amelyek további exportellenőrzést vezettek be Oroszországba és Fehéroroszországba, többek között a kvantumszámítási hardverre, szoftverre és technológiára vonatkozóan. A külügyminisztérium további szankciókat vetett ki a kvantumszámítással foglalkozó orosz szervezetekre, amelyek támogatják az orosz hadigépezetet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

iPhone 14: ígéretben nincs hiány

hét szept 19 , 2022
Már kézbe venni a legújabb iPhone 14 telefonokat és az Apple Watch Series 8 okosóráit. Az új telefonok még lenyűgözőbb fotókat ígérnek félhomályban és erős fényben is. Akik előrendelték már pénteken reggel nyitást követően a kezükben tarthatták a legújabb telefonjukat az iCentre Apple Premium Reseller üzleteiben. A legnagyobb érdeklődés a […]

És még ez is...