USA-Kína: fokozódik a kiberháború

kinavsusaUgyanazok a kínai hackerek lophatták el négymillió amerikai közalkalmazott adatait, akik korábban az ország két jelentős egészségbiztosítójához, az Anthemhez és a Premerához törtek be – írta internetes kiadásában kiberbiztonsági szakemberekre hivatkozva a The New York Times. Az amerikai kormányzat Személyzeti Menedzsment Hivatala (OPM) számítógépes rendszerének feltörése minden idők egyik legnagyobb ismertté vált kibertámadása lehet.

A lap szerint nincs rá bizonyíték, hogy a tavaly elkezdődött és idén tavasszal felfedezett számítógépes betörések révén megszerzett adatokat bűncselekmények elkövetésére használták volna fel. Ehelyett az elkövetők amerikaiak személyes adatainak hatalmas tömegét halmozták fel, aminek célját egyelőre nem értik pontosan a nyomozók. Peking cáfolta, hogy köze lett volna a történtekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2020-ra is csak a világ népességének hetven százaléka lesz okostelefon-felhasználó

hét jún 8 , 2015
Az Ericsson friss Mobilitási Jelentése megállapítja, hogy 2020-ra a fejlett mobiltechnológia általánossá válik az egész világon: az okostelefon előfizetések száma több mint kétszeresére nő, és eléri a 6,1 milliárdot, a világ népességének hetven százaléka használ majd okostelefont, és kilencven százalékuk él majd mobil szélessávú hálózattal lefedett otthonban. A jelentés érdekes megállapítása, hogy […]
okostelefon

Friss, ropogós