USA: ismét kémkedéssel vádolják a Huawei-t, és újabb szigorításokat ígérnek

Donald TrumpDonald Trump kémkedéssel vádolta a kínai Huawei-t, Mike Pompeo külügyminiszter pedig újabb szigorításokat ígért.

Az amerikai elnök a Fox televíziónak adott interjújában beszélt a Huaweiről. Ahogy a maga alacsony szintjén fogalmazott: “apró elektronikus dolgokat helyeznek el (a berendezéseikben), olyanokat, amelyeket még csak látni sem lehet. Így kémkednek”. Trump ismét kitért arra is, hogy Washington elítéli azokat az országokat, amelyek üzleti kapcsolatban állnak a Huaweijel (Németországot már-már ellenségként kezeli az amerikai kormányzat, Magyarország sem lapulhat sokáig… A -szerk.- megj.). Úgy fogalmazott: ezekkel az országokkal “nem fogunk üzletelni, mert ha a Huawei rendszerét használják, ez azt jelenti, hogy kémkednek utánuk”. Hozzáfűzte, hogy több országnál elérte a Huaweijel folytatott kapcsolatok megszakítását, ám nem nevezte meg, hogy mely országokról van szó. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter közleményt adott ki. Ebben leszögezte: a Huawei “folyamatosan megpróbált kibújni” a májusban bejelentett amerikai korlátozó intézkedések alól. A tárcavezető közölte, hogy az amerikai kormányzat további korlátozásokat fog bevezetni a Huaweinek és leányvállalatainak exportálandó amerikai termékekre. “Sürgetjük szövetségeseinket, hogy hasonlóképpen járjanak el” – fogalmazott az amerikai diplomácia vezetője. Az amerikai külügyminisztérium hétfőn jelentette be, hogy a kormányzat a Huawei újabb érdekeltségeit helyezte tiltólistára. A tárca ezt azzal indokolta: így kívánja megnehezíteni a kínai óriáscégnek, hogy hozzáférjen amerikai technológiákhoz. Elemzők emlékeztettek rá, hogy a bejelentés egybeesett a korábbi korlátozások alóli ideiglenes felmentés határidejének lejártával, így a Huawei már csak a már működő hálózatok karbantartásához szükséges amerikai technológiát tudja igénybe venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ha ilyen barátnőd van, ellenségre már nincs szükséged

csü aug 20 , 2020
A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves Nógrád-megyei nő ellen, aki 2017 nyarán megszerezte idősebb barátnője iratait, és azok segítségével telefont rendelt, amivel egy év alatt 171 384 forint tartozást halmozott fel a mobilszolgáltatónál. A vád szerint a nő 2017 nyarán elkérte barátnője személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját […]
lakcímkártya

Friss, ropogós