Univerzális szoftvermegoldást fejleszt az AB Consulting

Mesterséges intelligenciaAz AB Consulting Group Zrt. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” pályázati felhívásán 141,24 millió forint állami támogatást nyert. Az összeget a vállalat egy olyan mesterséges intelligencia alapú univerzális szoftvermegoldás kifejlesztésére és piacra dobására fordítja, amellyel háromdimenziós (3D) testeket lehet azonosítani és osztályozni. (Az univerzalitás azt jelenti, hogy a 3D felismerési feladatok alkalmazási területtől függően könnyen beállíthatóak.) A projekt összköltsége 238,59 millió forint. A szoftverrel azon szervezetek, vállalatok is képesek lesznek 3D felismerő alkalmazásokat készíteni, használni, ahol nem rendelkeznek programozói ismeretekkel, valamint nem jártasak a gépi tanulás és a neurális hálózatok területén. A rendszernek, a benne megbúvó mesterséges intelligenciának, továbbá az intuitív kezelőfelületének köszönhetően egy átlagos felhasználó is meg tudja tanítani, hogy mit „lásson”.

A moduláris, testreszabható alkalmazáscsomagot a gazdaság számos szektorában lehet majd használni. Ilyen többek közt az egyedi azonosítás, kategóriafelismerés, minőségellenőrzés. A megoldással hatékonyabbá válhat a minőségellenőrzés, a kármegelőzés folyamata. Az automatizálásnak köszönhetően a vállalatok a monoton munkák helyett a magasabb hozzáadott értékű feladatokra tudják átcsoportosítani az értékes emberi munkaerőt. A fejlesztési terv szerint a szoftver egyszerűen fog tudni kommunikálni más, elterjedt üzleti rendszerekkel, így végponttól végpontig terjedő megoldás jön létre. A Python programozási nyelven megszülető alkalmazáscsomag hagyományos, helyileg telepített módon, valamint a felhőből is elérhető lesz. A szoftvert a hazai mellett a nemzetközi piacra is tervezik bevezetni. A projekt a 2019-ben 15 főt foglalkoztató vállalat budapesti székhelyén valósul meg, magyar fejlesztők, kutatók bevonásával. A projekt 2020. január 1-én indult, és várhatóan 2021. december 31-én zárul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kaspersky: vissza fogjuk sírni 2020-at II.

hét jan 4 , 2021
A Kaspersky szakemberei közzétették a 2021-re szóló fenyegetés-előrejelzéseit: digitalizáció, zsarolás, vakcinahekkelés. Az ipari vezérlőrendszereket (ICS) érő támadások fejlődése: a támadók évről évre egyre több célzott fejlett fenyegetést fejlesztenek ki. Egyesek alaposan megvizsgálták az ipari vállalkozások jellemzőit, és hatalmas mennyiségű információhoz szereztek hozzáférést a technológiai hálózataikkal kapcsolatban. Ez a trend várhatóan […]
munka, ipar 1.0