Uniós közlekedési szabályok okostelefonra

mobilMostantól kezdve a külföldre készülő uniós polgároknak nem kell sok időt áldozniuk arra, hogy utánanézzenek ezeknek az információknak. Az Európai Bizottság által kifejlesztett új okostelefon-alkalmazásnak köszönhetően ugyanis könnyen és gyorsan tájékozódhatnak majd a közlekedési tudnivalókról. Az „Utazás külföldre” (Going Abroad) elnevezésű alkalmazás Google Android és Microsoft Windows platformú mobileszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is letölthető, és 22 nyelvre kommunikál. Azon túl, hogy rendkívül hasznos információkkal szolgál minden egyes uniós ország közúti közlekedési szabályairól, közlekedésbiztonsági kvízjátékot és memóriajátékot is tartalmaz, szórakozást kínálva a hosszú autóutak során az utasoknak.

Az alkalmazás mindazokról a témákról információkkal szolgál, amelyek a közúti balesetek szempontjából a legnagyobb jelentőséggel bírnak. Példaként említhetők a sebességkorlátozásokkal, a megengedett legnagyobb véralkoholszinttel, a forgalmi jelzőlámpákkal, valamint a mobiltelefon-használattal kapcsolatos tudnivalók. Segítségével a felhasználók arról is tájékozódhatnak, milyen kötelezettségeknek kell eleget tenniük a biztonsági öv használata, illetve kerékpározás vagy motorkerékpározás esetén a bukósisak viselése tekintetében — számolt be az europa.eu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Júniusban is nőtt a digitálistelevízió-előfizetések száma

csü júl 31 , 2014
Az NMHH televíziós gyorsjelentése szerint a megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,4 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. Június végén darabra pontosan 3,062 millió előfizetést tartottak nyilván, s az előfizetők 68,3 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. A digitális előfizetéseken belül júniusban 1 057 ezerről 1 066 ezerre nőtt […]
televízió

És még ez is...