UniCredit: a cégek közel harmada tervez informatikai beruházást

switchAz UniCredit Bank felmérésének keretében megkérdezett magyarországi társaságok közel kétharmadánál terveznek beruházást a következő egy-két évben, a vállalatok egyre tudatosabbak a beruházási célok és az európai uniós pályázati lehetőségek összehangolásában – közölte a bank saját ügyfelei körében végzett, nem reprezentatív felmérésének eredményeit az MTI-vel.

A cégek elsősorban tárgyi eszközöket, berendezéseket vennének, vagy cserélnének, illetve ingatlan-beruházásban gondolkodnak. A konkrét célokkal rendelkezők több mint harminc százaléka foglalkoztatottjainak létszámát szeretné bővíteni, s a cégek közel tíz százaléka ismerte fel az energetikai fejlesztés fontosságát. Sokan keresnek új üzleti megoldásokat is: a válaszadók egyharmada informatikai fejlesztések formájában, tíz százalékuk pedig új piacokat megcélozva, exporttevékenysége beindítása vagy felfuttatása érdekében tervez fejlesztéseket — olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem hivatalosan az oroszok támadták meg a németeket

vas jún 14 , 2015
Egy külföldi titkosszolgálat megbízásából támadhattak hackerek a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag több mint 20 ezer számítógépet kiszolgáló informatikai rendszerére a német alkotmányvédelmi hivatal (BfV) szerint. Német lapok pénteki beszámolói szerint Hans-Georg Maassen, a BfV elnöke hivatalosan csupán annyit mondott az ügyről, hogy a hivatal megítélése szerint egy külföldi titkosszolgálat […]

És még ez is...