Üldözési jelenet a siófoki strandon

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt a bűncselekmény elkövetésétől számított három napon belül gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a 27 éves siófoki férfival szemben, aki a siófoki szabad strandon ellopta egy német nyaralóvendég telefonját, de még a helyszínen elfogták.

A korábbi börtönbüntetéséből alig két héttel a bűncselekmény elkövetése előtt szabadult, többszörösen büntetett előéletű férfi 2018. július 23-án kifigyelte, hogy a sértett őrizetlenül hagyta az értékeit, és bement a tóba fürdeni, ezért a törölközővel letakart táskája közelében leült, majd abban könnyen mozdítható értékeket keresve kutatni kezdett. Végül egy 125 ezer forint értékű mobiltelefont és egy ötezer forint értékű külső akkumulátort lopott el. A vádlott cselekményét azonban látta a sértett édesapja, akinek a vádlott ugyan visszaadta az akkumulátort, azonban a telefonnal futásnak eredt. A sértett édesapja üldözni kezdte a vádlottat, illetve németül megállásra szólította fel, de lemaradt mögötte. A németül elhangzó kiáltásokra azonban felfigyelt egy szintén a strandon tartózkodó osztrák nyaraló, aki a vádlott után futott, elfogta, és a siófoki rendőrök kiérkezésig visszatartotta. A rendőrök az elkövetőt őrizetbe vették, míg a jogtalanul eltulajdonított mobiltelefont a sértettnek visszaadták. A Siófoki Járásbíróság – osztva az ügyészség álláspontját – a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben egy év börtönbüntetést és egy év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére a büntetés súlyosítása iránt jelentett be fellebbezést, valamint indítványt tett a férfi letartóztatására, amit a bíróság elrendelt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kipróbáltuk az Icy Box öszvérét

hét aug 13 , 2018
Nemrég kaptunk tesztelésre egy Icy Box IB-HUB1406-C típusú kettő-az-egyben eszközt. A kütyü ugyanis egy három portos USB 3.0 HUB, ami tartalmaz egy egygigabájtos ethernet hálózati csatlakozót. De úgy is lehet nézni, hogy az ethernet csatolós szerkezet tartalmaz bónuszként három USB portot. Persze felmerül a kérdés, hogy mire lehet jó az […]

Friss, ropogós