Ukrán válság: a neten már dúl a harc

telephoneHackerek többször megbénították pénteken az orosz elnöki hivatal és az orosz jegybank honlapját – jelentette a Kreml sajtószolgálata. “Erőteljes internetes ostrom alatt áll a Kreml honlapja” – közölte a hivatal szóvivője, hozzátéve, hogy a támadások nem szűnnek, és hogy biztonsági szakemberek megpróbálják kivédeni az esetleges további fennakadásokat. Arról nem szólt, hogy a hivatal gyanúja szerint ki áll a támadások mögött. A Rosszija 24 állami hírtelevízió jelentése szerint az orosz jegybank honlapját is hackertámadás érte. A Bank Rossziji (Oroszország Bankja) pénzintézetet már reggeltől nem lehet elérni. Hackertámadás érte az orosz állami televízió Egyes Csatornájának (Pervij Kanal) hivatalos honlapját is. A csatorna képviselői azt állították, hogy az elsőt bizonyosan Ukrajna területéről követték el. Túlterheléses támadás (DDoS) bénította meg – a hivatalos közlés szerint mintegy félórára – az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádiós Műsorszóró Társaság (VGTRK) több más internetes felületét is. A Pervij Kanal azt írta, hogy a támadás elkövetője az Anonymous Caucasus hackercsoport lehetett. A csoport Twitter-blogján ugyanis megjelent egy olyan bejegyzés, hogy a tévé honlapját sikerült működésképtelenné tenni — írja az MTI.

Korábban leblokkoltatták az ukrán nacionalista szervezet,  a Jobboldali Szektor vezetőjének oldalát a VKontaktye című internetes közösségi hálón. Az orosz legfelső ügyészség követelte az intézkedést a portáltól. A Roszkomnadzor ennek megfelelően rendelte el Dmitro Jaros oldalának blokkolását a Facebookhoz hasonló orosz közösségi hálón. A távközlést, az információs technológiát és tömegkommunikációt felügyelő orosz hatóság emellett figyelmeztette a VKontaktye című közösségi hálót üzemeltető adminisztrációt, hogy “nem megengedhető a szélsőséges felhívások terjesztése”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Krokodilkönnyek: Zuckerberg kisírta magát Obama vállán

hét márc 17 , 2014
Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal alapítója felhívta Barack Obama amerikai elnököt, és csalódottságát fejezte ki a kormány által használt kém- és hackerprogramok miatt. “Amikor mérnökeink fáradhatatlanul dolgoznak a biztonság javításán, úgy képzeljük, hogy a bűnözőktől védjük Önöket, nem a saját kormányunktól” – írta Zuckerberg helyi idő szerint csütörtökön egy […]

Friss, ropogós