Ukrán menekült gyermekeket segít a nadiya mobilapp

Major "Pepe" Zoltán, DentsuA Dentsu csoport az Apart of ME brit mentálhigiénés szervezettel együttműködve létrehozta a „Nadiya – A Quest for a Safer Place” alkalmazást, amely az ukrán háború elől menekülő, traumatizált gyerekek és szüleik számára kínál segítséget traumáik feldolgozásában. 

Az ukrán és angol nyelven egyaránt futtatható Nadiya alkalmazás a kapcsolódó háttértörténet hősnőjéről kapta a nevét (a szó egyben ukránul azt is jelenti: remény). Az események színhelye egy erdei királyság, melynek egyik tisztásán rekedt Nadiya, akinek segítségre van szüksége. A segítséget a felhasználó tudja nyújtani neki olyan feladatok elvégzésével, amelyek elősegítik az együttérzést, a nyugalmat és a bátorságot. Emellett szerepelnek benne játékos terápiás gyakorlatok, például a szülők segítségével végrehajtható gyógytornák is. Az alkalmazás ezáltal segít leküzdeni a gyakran szörnyű élményekkel érkező gyerekek körében gyakori szorongást és stresszt, önbizalmat épít és a szülők bevonása révén erősíti a családi kapcsolatokat is.

„Különleges élmény volt részt venni ebben az önkéntes, gyerekeket támogató projektben – mondta el Major „Pepe” Zoltán, a Dentsu Creative experience igazgatója.  Az ukrán menekültek támogatása egyébként a háború kirobbanása óta folyamatos a dentsu Hungary részéről: az előző évben pénz és tárgyi adománnyal is segítettük a rászorulókat, a saját hálózatunkban dolgozó ukrán kollégákat pedig továbbképzéssel is támogattuk — mondta az igazgató. Magyar részről a Dentsu Creative Experience Design (XD) csapata az alkalmazás funkcionális és narratív koncepciójának kidolgozásával vett részt a projektben. A mobilapplikáció kidolgozásában a dentsu hálózat részéről a magyar szakemberek mellett holland és lengyel munkatársak vettek részt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tovább növeli lefedettségét a Network4 csoport

hét márc 6 , 2023
Bekerült a Magyar Telekom kínálatába a MATCH4 sporttelevízió, valamint a februárban indított MAX4 szórakoztató csatorna is. A Magyar Telekom Tv és IPTV megfelelő csomagokkal rendelkező előfizetői márciustól a 45-ös csatornahelyen láthatják a MATCH4 programkínálatát, valamint a 161-es helyen a MAX4 sorozatait, filmjeit és infotainment műsorait. A Network4 csoport két legújabb […]
Gyenesei Leila

És még ez is...