Újratervezés: kilencezren sem vizsgáztak le, ráadásul csak a legjobbak tanulhat tovább ingyen

gazdaságvédelmi akciótervA Gazdaságvédelmi akcióterv részeként meghirdetett Újratervezés programot összesen 8871 jelentkező végezte el sikeresen.

Az ingyenes, informatikai online alapozó képzés többek között azokat célozta, akik a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatták az informatikai pályára lépést. A képzésre közel 62 ezren jelentkeztek, azt közel ötvenezren kezdték meg. A záróvizsgát és a pótvizsgát követően 8871-en kaptak igazolást a sikeres teljesítésről. Azok számára pedig, akik az alapismeretek bővítésén túl kifejezetten informatikai területen képzelik el további karrierjüket, sikeres teljesítés esetén megnyílt a lehetőség az ősz folyamán induló ingyenes, több hónapos, intenzív informatikai képzésekre történő jelentkezésre. Ezek célja, hogy olyan ismereteket nyújtsanak, amelyek birtokában el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon, ezért a képzés sokkal összetettebb, mint az alapozó képzés. A felvétel alapját az alapozó képzés vizsgáján elért, valamint az azt kiegészítő, szeptemberben esedékes kompetenciamérésen való együttes eredmény jelenti. A kompetencia teszttel olyan készségeket vizsgálnak, amelyek megléte, szintje nagymértékben előre jelzi, hogy a jelentkező képes lesz-e megfelelni a képzési, és a képzést követő szakmai kihívásoknak. A legmagasabb pontszámot elérők százszázalékos állami támogatással tanulhatnak tovább a programban elérhető it-képzések egyikén – áll a minisztérium közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Költözés: a Biztonság Hetét idén a világhálón rendezik meg

hét szept 14 , 2020
A járványveszély miatt a világhálóra költöztették a szervezők a Biztonság Hete 2020 rendezvénysorozatot. Az eredeti tervek szerint szeptember 14. és 19. között zajlott volna a hagyományos rendezvénysorozat, de éppen a biztonságra tekintettel végül másképp döntöttek a program felelősei. Az online lehetőségek szerencsére kiszélesítették az esemény palettáját, a világhálóra feltöltött tartalmak […]
Biztonság Hete