Újfajta csalási kísérletre figyelmeztet a rendőrség

sms üzenetÚjfajta csalási kísérletre figyelmeztet a rendőrség a közösségi hálón. Szélhámosok küldenek üzeneteket az embereknek a gyerekük nevében arról, hogy megváltozott a gyerekük mobiltelefonszáma.

Hamis sms üzenetekre figyelmeztet a rendőrség. A figyelmeztetés szerint külön óvatosságra ad okot, ha az üzenet külföldi számról érkezik. „Emellett a szöveges üzenetben váltakozik a tegezés és a magázás, ami arra utal, hogy számítógép írta a szöveget, vagy egy olyan rendszer küldte, amely szerte a világba küldözget ilyen üzeneteket különféle nyelveken” — figyelmeztet a szlovák rendőrség. Mint az északi szomszédunk hírügynöksége, a TASR írja, természetesen megváltozhatnak a hozzátartozóink telefonszámai, új számot kaphatnak, de ha az új számról például pénzt kérnek vagy a bankkártya adatainak megadását, az már több mint gyanús.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A GVH kénytelen vizsgálni az MVM Next számlázási gyakorlatát

vas júl 7 , 2024
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ismét versenyfelügyeleti eljárásban vizsgálja, hogy az MVM Next számlázási gyakorlata nem ütközik-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába – közölte a hatóság. A GVH arra keres választ, hogy a földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatás keretében 2022 augusztusa óta kibocsátott számlákon nem ütközik-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat […]
MVM Next csekk

És még ez is...