Újabb Startup Hungary alakult

Megalakult a Startup Hungary tizenkét ismert magyar startup alapítója, valamint a Google Magyarország, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Design Terminal részvételével; az új szervezet tudásbázis, érdekképviselet, közösség és tájékozódási pont lesz a hazai startup szektor számára – közölték az alapítók. Azt írták, a szervezet legfőbb célja, hogy több és jobb nagyhatású startup jöjjön létre és működjön Magyarországon. A Startup Hungary alapítványként működik, amelynek kuratóriuma az alapítókból és az alapító partnerek képviselőiből áll. A terveik szerint havi rendszerességgel jelentkező programokkal várják majd a startup közösség tagjait.

A kezdeményezés alapítói fontosnak tartják, hogy segítsék a tájékozódást, a legjobb nemzetközi módszerek és globális cégépítéshez szükséges készségek elterjedését, ezzel segítve olyan startupok létrejöttét, melyek képesek Magyarországon tartani a tehetséges fiatalokat. Az alapítók ezzel összeillő törekvése, hogy a vállalkozók nemcsak a hagyományos részvényesi szemszögből megfogalmazott sikert célozzák meg, hanem a szélesebb társadalmi, etikai nézőpontú értékteremtést is. A szervezet harmadik fontos tevékenységi területe a fentieket alátámasztó szakpolitikai érdekképviselet lesz. Közölték azt is, hogy minden évben azonos módszertannal, a hazai ökoszisztéma szereplőinek bevonásával készítenek egy éves jelentés a szektor helyzetéről.

Szaporodnak a Startup Hungery-k
Az alapítók ügyesen választottak nevet: létezik már egy Startup Hungary Koordinációs és Módszertani Központ, amely Magyarország Digitális Startup Stratégiájának végrehajtásáért és koordinálásáért felelős szervezet. Feladata a startup ökoszisztéma fejlesztését célzó programok összehangolása, az állami programok, pályázati lehetőségek hatékonyabb kommunikációja, valamint a stratégia monitoring rendszerének kialakítása és működtetése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kapaszkodik a Honor: újabb két okostelefon frissül Android 10-re

ked júl 7 , 2020
A Honor bejelentette, hogy az Android 10 és az EMUI 10.0 frissítés a márka két korábbi, 2018-ban piacra dobott telefonjára, a Honor 10-re és a Honor View 10-re is elérhető. Az Android jelenlegi legfrissebb verziójával a készülékek kezelőfelülete is megújul, ami érinti többek között a kameraalkalmazást is. A telefon kijelzőjén […]
Android

Friss, ropogós