Újabb öt évvel meghosszabbítja stratégiai együttműködését a Siemens és a BME

Tovább bővíti együttműködését a Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az öt évvel meghosszabbított keretszerződéshez a Siemens-csoport több tagvállalata is csatlakozott.

A vállalat és az egyetem kapcsolata húsz évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy támogassa a jövő mérnökeinek képzését, biztosítsa a szakmai fejlődés lehetőségét a következő generációk számára. A két szervezet ötévente megújítja együttműködési szándékát – mondta el a megállapodás keddi budapesti aláírása előtt Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. Felidézte, hogy a partnerséget 2016-ban a korábbinál magasabb szintre emelték, Magyarországon elsőként indított a Siemens duális rendszerű, műszaki mesterképzést, együttműködésben az egyetemmel. A képzés elméleti részét az egyetemen, a gyakorlati tudást a Siemensnél szerezhetik meg a résztvevő hallgatók. Az elnök-vezérigazgató kiemelte azt is, hogy a mérnökhallgatók szakmai támogatása, a mérnökképzés színvonalának további emelése érdekében idén az együttműködéshez csatlakozott a közlekedés területén tevékenykedő Siemens Mobility Kft., a megújuló energiával foglalkozó Siemens Gamesa Renewable Energy Kft. és a szoftverfejlesztő evosoft Hungary Kft. is.

Vélemény
A Siemens nagy kedvence a mindenkor magyar kormányoknak, pedig már többször keveredett zűrös ügyekbe. 2006-ban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) vádemelést javasolt a Siemens Zrt. egyik ágazati igazgatójával szemben, aki állítólag több millió forint értékben adott készpénzt és ajándékokat a Honvédelmi Minisztérium két alkalmazottjának információkért cserébe. 2007-ben tört ki a csöves-gate: az NNYI olyan hajléktalan ügyvezetőket hallgatott ki, akiknek a cégének a gyanú szerint a Siemens 800 millió forint jutalékot fizetett. Tavaly decemberben indított nyomozást többek között vesztegetés gyanúja miatt a Siemens ügyében a NNYI. Nem sorolom, hiszen elég csak a k-monitor.hu-n rákeresni a társaság nevére. Nehéz nem arra gondolni, hogy a Siemensnél nagyon tudnak valamit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ITM: növelni kell az informatikai képzéseken diplomát szerző fiatalok számát

csü szept 19 , 2019
Növelni kell az informatikai képzéseken diplomát szerző fiatalok számát — állítja az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közlemény szerint az informatikai képzésekre jelentkezők fele lemorzsolódik, egy részük a „buktató tárgyak”, például a c miatt, másokat pedig a munkaerőhiány miatt a cégek szívnak el jó fizetést ígérve. Az elszívás ellen vállalatok […]
egyetem előadó

És még ez is...