Újabb milliárdok az Integrált Jogalkotási Rendszer fejlesztésére

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárFekete Péter kultúráért felelős államtitkár szerint az államháztartás működésének jobbítását célozza a javaslat, amellyel az Integrált Jogalkotási Rendszer (IJR) szélesebb körű alkalmazásának törvényi hátterét teremtik meg. Az IJR a teljes jogszabály-előkészítési, véleményezési folyamatot zárt rendszerben fedi le, az új fejlesztésekkel hatékonyabban és napjaink elvárásainak megfelelően segítik a jogalkotási folyamatot. Hozzátette, hogy az érintett köziratok teljes életútja, kezelése ezen szakrendszeren belül valósulhat meg, egyszerűsített módon, illetve elektronikus úton történő levéltári megőrzésük is lehetővé válik a jövő kutatói számára.

Varga László, az egyik ellenzéki párt vezérszónoka támogathatónak nevezte a javaslat egyes elemeit. Ugyanakkor megjegyezte: évek óta működik a Parlex, ami szintén a törvényalkotást segíti. Varga Zoltán, egy másik ellenzéki párt képviselője rámutatott: elgondolkodtató a javaslat IJR-re vonatkozó passzusa. A cél – amelyet egy 2019-es kormányhatározat rögzít – támogatható, ugyanakkor negyedik éve működik a Parlex, ami az Országgyűlésben a törvényalkotási rendszert támogatja. Teljesen új informatikai rendszerre állnak át, aminek a pénzügyi vonzata több mint négymilliárd forint, kétséges, hogy az egész rendszerre szükség van. Fekete zárszavában azt mondta, napi szinten meg kell újítani az informatikai rendszereket. Nem dobnak ki semmit, egy meglévő rendszert jobbítanak – közölte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Anyát hívjuk leggyakrabban, ha tanácsra szorulunk

vas máj 2 , 2021
Egy friss kutatás eredménye szerint Magyaroroszágon a 18-55 évesek körében Anyu szerepel az egyik leggyakrabban a híváslistákban, és a válaszadók a mindennapi témák mellett főleg tanácsaik miatt keresik édesanyjukat. A telefonos beszélgetés még mindig az egyik leggyakoribb kapcsolattartási forma, ha az anya-gyerek kapcsolatról van szó. A járványügyi időszak előtt édesanyánkkal […]
Jellemző beszédtámál anyával* (százalék))