Újabb fiaskó: a 4iG mégsem veszi meg a TeleGroupot

4iGA 4iG Nyrt. mégsem veszi meg a belgrádi székhelyű TeleGroupot és érdekeltségeit, az eladó és a vevő közösen elállt az erről szóló nem kötelező érvényű megállapodástól – közölte a 4iG.

A 4iG és Telegroup vezetése megállapodást írt alá a TeleGroup Limited, valamint TeleGroup Banja Luka hetven százalékos tulajdonrészének – ideértve a leányvállalatait is – megvásárlása kapcsán 2021. szeptember 20. napján kötött nem kötelező érvényű megállapodás közös megszüntetéséről. A felek megállapodtak abban, hogy a két cég értékeivel összhangban a legmegfelelőbb út a partnerség folytatása és a jövőbeni lehetséges üzleti együttműködés keresése egy stratégiai partnerségen keresztül a balkáni régióban az informatikai és infrastrukturális projektek terén.

Szeptemberi hír volt: a TeleGroup cégcsoport Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban vezető informatikai rendszerintegrátor, amely leányvállalatain keresztül Európában és a Közel-Keleten is sikeresen értékesíti szolgáltatásait. Átfogó informatikai megoldásokat és távközlési infrastruktúra-tervezéséhez kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokat biztosít. A hálózati- és adatközpont szolgáltatások, az IoT, a kiberbiztonsági, valamint menedzselt informatikai szolgáltatások területén is meghatározó rendszerintegrátor. A TeleGroup konszolidált árbevétele 2020-ban 64 millió euró volt, EBITDA-ja elérte az 5,3 millió eurót.

-szerk-Vélemény
Nem az első eset, hogy a 4iG bejelent egy nagy akviziciót, majd némi idő után befuccsol az üzlet. Emlékezetes amikor a NER kedvenc informatikai cége nekidurálta magát a T-Systems felvásárlásának, s már megkezdték a megállapodás véglegesítését is, amikor behúzták a féket. Talán nem tévedünk nagyot, ha úgy gondoljuk, hogy a Magyar Nemzeti Banknak lenne itt némi dolga… -szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A hajas fejbőr érzékeny, táplálást igénylő felület!

vas jan 30 , 2022
Sokan csak akkor szembesülnek azzal, hogy mennyire szenzitív a fejbőrük, amikor az első, hamisíthatatlan tünetek megjelennek. Viszketés, korpa, hajhullás… A felbukkanó következmények sokfélék lehetnek, ám a háttérben legtöbbször valamilyen konkrét lelki vagy fizikai ok áll. Természetesen ettől még a tüneti kezelés nem maradhat el, lévén ez az, ami gyors, egyúttal […]
gettik.hu

És még ez is...