Újabb EU-s projektet fejezett be a Profitrade – BME-Infokom konzorcium

EuroA Profitrade 90 Kft. és a BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft. konzorciuma egykamerás optikai távolságmérő technológia kutatását és erre épülő okostelefonos alkalmazások fejlesztését valósította meg közel 273,25 millió forintból, a konzorcium a projekthez közel 196,1 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert – közölte a cég az MTI-vel. A kutatási-fejlesztési (K+F) projekt célja volt a passzív távolságmérésen alapuló alkalmazások fejlesztéséhez szükséges technológiai háttér megteremtése, amely főleg a mobil készülékekbe integrált egyetlen kamerára támaszkodik.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a korábbi alkalmazások két, egymástól fix távolságra felállított kamera által együttesen készített felvételéből nyertek ki távolság adatokat, vagy egy kamerával ugyan, de a kamera dőlésszögének változtatásával lehetett a távolságra egy becslést adni. A konzorcium ismertetése szerint a rendszer kódolása három mobil platformra történt meg: Iphone, Android, és Windows Phone/Windows 8. Ezt követően kettő, a megoldás képességeinek jobb hasznosítását lehetővé tévő eszköz integrációja valósult meg. Az egyik egy a mobil készülékekhez csatolható nagyfelbontású kamera illesztése, amelynek segítségével a mérési pontosság növelhető, a másik pedig egy szemüveg jellegű kijelző. A projekt befejezését követő időszakban a cég megkezdi a technológia, illetve az arra épülő mobil alkalmazások értékesítését – írták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Most jó a NatGeo fanoknak

sze febr 25 , 2015
A National Geographic Channel elindította az Androidon és iOS-en is elérhető Nat Geo Fan applikációt. Az alkalmazásból a felhasználók a csatorna műsorairól tudhatnak meg izgalmasabbnál izgalmasabb információkat, lenyűgöző videókat és olyan gyönyörű fotókat nézegethetnek, hogy csak na! Ezen kívül kiválogathatják és csoportba rendezhetik kedvenc műsoraikat, valamint emlékeztetőt is kérhetnek az […]

Friss, ropogós