Újabb digitális tantermet adott át az Alapítvány az Innovatív Oktatásért

Várkonyi Andrea High-Tech SuliDigitális tantermet kapott a Mészáros Csoport által létrehozott High Tech Suli (HTS) programnak köszönhetően a Szegedi Gregor József Általános Iskola.

Mint írták, idén 127 iskolai alapítvány pályázott az év elején meghirdetett 240 millió forint összértékű támogatásra. A hat nyertes az intézményenkénti több mint negyvenmillió forintból egy-egy modern, XXI. századi digitális tantermet alakíthat ki, valamint olyan, komplex pedagógiai-módszertani fejlesztést, tanártovábbképzést is megvalósíthat, amely felkészíti a pedagógusokat az új tanulásszervezési megoldások, alkotópedagógiai eszközök és tananyagok használatára.

Szegedi Gregor József Általános IskolaA közleményben idézték Várkonyi Andreát, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökét, aki a tanterem átadásán elmondta: idén az ötödik pályázati kiírásban rekordszámú jelentkezés érkezett, ezért kivételesen öt helyett hat nyertest választottak ki.

„Az elmúlt négy évben nagyjából 1,5 milliárd forint értékben tudtuk támogatni az iskolákat, a cél pedig ahogy eddig is, most is az, hogy olyan intézményeknek segítsünk, amelyek a legnagyobbra tudják nyitni a High-Tech Suli kapuját. A HTS termek hatása messze túlmutat a tanórákon, ezt az is mutatja, hogy a HTS iskolák a tantermekben immár évek óta nyári táborokat is szerveznek”, amelyeket az alapítvány szintén támogat, hogy a rászoruló, vagy kevésbé jómódú tanulók is részt vehessenek benne – közölte.

Az év további részében hasonló fejlesztés történik majd a Cecei Általános Iskolában, a Csopaki Református Általános Iskolában, a Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, valamint a Monori Jászai Mari Általános Iskolában, így már negyven High-Tech Suli tanterem lesz Magyarországon, illetve a határon túli magyar iskolákban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A megfelelő elektromos autó töltő kiválasztása otthonra

szo jún 22 , 2024
A villanyautók térnyerése egyre nagyobb ütemben zajlik mind Magyarországon, mind globális szinten. A legnagyobb gyártók is egyértelműen erre a területre helyezik a hangsúlyt, a fejlesztéseket. Ez számtalan más változást hoz magával, amelyek közül az egyik legelőnyösebb, hogy akár otthon is tudjuk tölteni a villanyautó akkumulátorát. A technológia folyamatosan fejlődik Ahogy […]
eautotoltokabel.hu

És még ez is...