Új, tanúsított változat érhető el a magyar fejlesztésű biztonsági megoldásból

biztonságÚj változatot dobott a piacra az i4p informatikai kft. a Trident HSM és Trident SAM megoldásából. Az utóbbi megoldás a szigorú Common Criteria EAL 4+ biztonsági tanúsítványt is megszerezte már. A Trident HSM és a hardvermodulon alapuló kriptográfiai termékcsalád újabb algoritmusokkal bővült, még nagyobb teljesítményt nyújt, illetve a delegált autentikáció bevezetésével még könnyebb integrációt biztosít. A Trident HSM kiemelkedően magas szintű biztonságot kínál, hiszen ilyen tanúsítvánnyal világszinten is csak kevés hardverbiztonsági modul rendelkezik — olvasható a társaság közleményében.

A Trident HSM segíthet a vállalatoknak az adataik védelmében, és a biztonságra vonatkozó nemzetközi előírások (például GDPR, eIDAS, PSD2) teljesítésében. Rendelkezik az úgynevezett hardware security modulokra (HSM) jellemző fejlett kriptográfiai, biztonsági és kulcs menedzsment tulajdonságokkal, a Secure Multi-Party Computation képességének köszönhetően azonban képes többet is nyújtani; több HSM eszközt tud egy elosztott klaszterbe szervezni és a kriptográfiai kulcsokat ebben a klaszterben elosztva kezelni. Így önállóan egyetlen eszközön sem azonosíthatók a kulcsadatok, tehát egy eszköz kompromittálódása esetén a megszerezhető információ értéktelen. Az ügyfelek igényeinek megfelelően többféle konfigurációban elérhető: önálló konfigurációban, klaszterben, illetve multi-party klaszterben is.

A megoldás megfelel az eIDAS előírásainak is, lokális és távoli minősített aláírás (QSIG) és minősített pecsét (QSEAL) is létrehozható vele. Ráadásul jelenleg a Trident HSM fejlesztője, az i4p az egyetlen olyan gyártó a világpiacon, amely teljes körű megoldást biztosít a távoli minősített elektronikus aláírási szolgáltatásokhoz, egy eszközben egyesítve a saját fejlesztésű kriptográfiai modult és aláírásaktiváló modult. Ezen keresztül lehetővé teszi a minősített bizalmi szolgáltatók számára, hogy egyszerűen vezessenek be és kínáljanak ügyfeleiknek kényelmes, felhőalapú, minősített aláírási szolgáltatásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mentes programozóképzést indít a GFA

hét okt 12 , 2020
Az új felnőttképzési törvény szerint azok a képzések lehetnek áfamentesek, amelyek megfelelnek a szakképzésért felelős miniszter által elfogadott és nyilvánosságra hozott programkövetelményeknek, valamint megkapták egy felnőttképzési szakértő előzetes minősítését. A Green Fox Academynek (GFA) mind Java, mind JavaScript kurzusai teljesítették a feltételeket, így a novemberben induló szuperintenzív képzések már áfamentesen […]
Green Fox Academy

Friss, ropogós