Új program indul a vállalkozások digitális helyzetének javításáért

Kara-AkosA vállalatok digitális helyzetének javítása érdekében infokommunikációs (IKT) motivációs és szemléletformáló programot indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)- jelentette be Kara Ákos, az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. Hozzátette: a tervek szerint legalább 3000 vállalkozást sikerül bevonni az idén májustól 2017 nyaráig tartó – Közép-Magyarország kivételével – országos programba. A projekt fő célja a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k)informatikai képességeinek fejlesztése, hiszen a korszerű infokommunikációs eszközök, megoldások használata már ágazattól függetlenül nélkülözhetetlen a vállalkozások versenyképességéhez – mondta.

A program fő célja, hogy digitális technológiákat, szolgáltatásokat kínáljon a kkv-knak, a területi kamaráknál 29 tanácsadó segít a vállalkozásoknak eligazodni abban, milyen digitális eszközökkel vagy szolgáltatásokkal érhetnek el nagyobb hatékonyságot. A szállítói partnerhálózatban lévő informatikai cégek pedig kedvezményes ajánlatokat, beszerzési lehetőségeket kínálnak a csatlakozó kkv-knak. Emellett a projekthez kapcsolódó vállalatok ingyenesen vehetnek részt konferenciákon, vehetik igénybe az elektronikus tudástárat. További előny, hogy a vállalkozások elnyerhetik a “Digitálisan felkészült vállalkozás” minősítést, amely lehetővé teszi, hogy a későbbi pályázatok keretében további öt százalékos támogatást kapjanak IKT-technológiák beszerzése esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH: a szolgáltatók eleget tettek a roamingdíjcsökkentési előírásoknak

csü máj 5 , 2016
Április 30-tól olcsóbb lett a roamingolás egy uniós rendeletnek köszönhetően. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ellenőrizte, hogy a hazai szolgáltatók ajánlatai lehetővé teszik-e a szükséges csökkentéseket, és a vizsgálat eredménye szerint az ÁSZF-ek rendben módosultak. A hatóság a módosított szerződési feltételek konkrét alkalmazását is kiemelt figyelemmel kíséri majd. […]

Friss, ropogós