Új pozícióban Bóka, a Magyar Telekom egyik oszlopa

Bóka László Magyer Telekom Platform&Core Services TribeAgilis működésre áll át novembertől a Magyar Telekom egyik legnagyobb létszámú szervezeti egysége, a hálózatok tervezéséért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős műszaki terület. A terület átalakításának célja, hogy a folyamatok és a szervezet egyszerűsítésének köszönhetően a társaság megőrizhesse technológiai vezető pozícióját és rugalmasabban reagálhasson az ügyfelek igényeire. A Platform&Core Services Tribe terület célja a megbízható, stabil hálózati platform biztosítása a Magyar Telekom hang- és adatszolgáltatásaihoz, valamint rugalmas, könnyen elérhető platformszolgáltatások nyújtása belső és külső ügyfeleink számára.

Bóka László, a Platform&Core Services Tribe vezetője távközlési szakmérnök, majd mérnök-közgadász diplomát szerzett. 1995 óta dolgozik a Magyar Telekomnál (illetve annak jogelődjeinél). Szakmai karrierje a vezetékes távközlési hálózatokhoz kapcsolódik, annak minden területén dolgozott a fejlesztéstől kezdve az üzemeltetésig, húsz éve különböző vezető pozíciókban. Jelentős szerepe volt a szélessávú vezetékes internethálózat (ADSL) kiépítésében a 2000-es évek elején. Vezetésével indult az első hagyományos digitális telefonközpont modernizációs projekt, amely során az ország nyugati részében SIP protokoll alapú technológiára álltak át. Nevéhez fűződik a Fixed Access Shared Service Center alapítása és működtetése a Deutsche Telekom Csoporton belül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A magyar iskolák sincsenek biztonságban

sze okt 28 , 2020
A magyar iskolák sincsenek biztonságban a bűnözők akcióival szemben. Az internetes támadások száma az oktatási intézmények esetében is magas, a terhelés pedig a digitális oktatás alatt csak növekedett – olvasható a Panda it-védelmi társaság közleményében. A pandémia nem csupán új intézkedési tervek, a digitális oktatásra történő átállás és a folyamatos […]
tanuló osztály

És még ez is...